Cei 8 pompieri sălăjeni care au participat la cea de-a doua acțiune de stingere a incendiilor din Grecia s-au întors acasă. Toți sunt sănătoși. VIDEO

Ieri seara cei opt pompieri sălăjeni s-au întors acasă teferi și sănătoși. Locotenent colonel Opriş Florin comandantul Detaşamentului Zalău aflat la a doua misiune în Grecia, plutonier adjutant şef Domocos Istvan, plutonierii adjutanţi Maior Andrei şi Groza Lucian Călin, plutonierii majori Vaşvari Florin şi Pop Cătălin Ionuţ, plutonierii Ştirb Sergiu Radu şi Feşteu Raul Alexandru, sunt cei 8 eroi care și-au îndeplinit cu succes misiune.

După o misiune care a durat 10 zile, timp în care au ținut piept incendiilor din regiunile Vilia și Megara, pompierii romani plecați în sprijinul omologilor eleni, au revenit în țară. La fel ca data trecută, s-au întors toți sănătoși. 

”În semn de prețuire pentru profesionalismul de care au dat dovadă pompierii, am dispus înaintarea la gradul militar următor, la excepțional pentru toți cei care au reprezentat țara cu onoare în această misiune, precum și acordarea Emblemei de Onoare a MAI domnului locotenent-colonel Alexandru Adrian Csilik, șeful detașamentului de pompieri români care a acționat în Grecia.

Aveti toată aprecierea si recunoștința noastră și vă mulțumim pentru că ne-ați făcut din nou mândri de voi și de sistemul românesc de intervenție în situații de urgență”, a spus Lucian Bode. 

 

 

Adauga comentariu