Ce spun cei mai importanți primari din Sălaj despre faptul că pensiile speciale pentru primari sunt neconstituționale

Pensiile speciale ale primarilor sunt neconstituționale. Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, că prevederile Legii privind Codul administrativ al României sunt neconforme cu Legea fundamentală. Prin urmare, CCR a admis, astfel, obiecția de neconstituționalitate formulată de 28 de deputați USR, 13 deputați PMP, șase deputați neafiliați și trei deputați PNL. O obiecție similară fusese depusă și de președintele Klaus Iohannis. Î

În sesizarea PNL şi USR se arăta că pensiile speciale pentru aleşii locali introduse prin Codul administrativ încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii. 

Cei mai importanți primari din județul Sălaj și-au spus punctul de vedere referitor la decizia Curții Cosntituționale. Dacă Ionel Ciunt nu a prea avut comentarii, Septimiu Țurcaș, primarul Șimleului Silvaniei și Dan Ghiurco, edilul Jiboului au explicat că nu este normal ca un primar să primească o pensie specială.

Primarul Zalăului, Ionel CIunt nu a comentat prea mult pe marginea deciziei Curții, explicănd totuși care au fost motivele care au dus la această decizie. 

”Orice decizie a Curții Cosntituțională trebuie respectată, dar din câte știu eu a fost declarat ca neconstituțional Codul Administrativ pe procedură. Nu s-au respectat niște termene pe care le prevede regulamentul Parlamentului și nu s-a mai intrat pe fond. Din acest motiv nu pot să comentez despre decizia Curții”, a explicat primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Edilul de Șimleu, Septimiu Țurcaș este de părere că salariile pe care le primesc în prezent primarii sunt normale și nu trebuie să primească pensii speciale.

”Lucrurile sunt foarte simple. Salariile pe care le încasează primarii sunt normale și nu este cazul să primească pensii speciale. Din punctul meu de vedere, pensii speciale nu ar trebui să aibă nicio categorie de oameni din această țară, nici deputați sau senatori, nici polițiști, nimeni. Ceea ce a decis Curtea este foarte corect, dar ar fi și mai corect dacă s-ar întâmpla la toate categoriile de persoane. Nu este normal ca un cetățean care a lucrat o viață întreagă să primească o pensie de 2.000 - 3.000 de lei, iar altul care a lucrat 20 de ani să primească de la 4.000 în sus”, a declarat Septimiu Țurcaș, primarul orașului Șimleu Silvaniei.

Dan Ghiurco, primarul din Jibou este de aceeași părere cu Țurcaș, susținând că primarii nu au nevoie de pensie specială.

”Decizia Curții Constituțională trebuie respectată de toată lumea. Nu cred că primarii au nevoie de pensie specială. Sunt de părere că toată lumea trebuie să primească o pensie, însă aceea după căt a contribuit fiecare persoană”, a declarat primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco.


 


Adauga comentariu