CAZ ȘOCANT ÎNTR-0 COMUNĂ DIN SĂLAJ. Un bătrân a fost bătut până a decedat. Motivul, o bucată de pământ

Un caz șocant s-a petrecut anul trecut în localitatea Fildu de Jos. Un bătrân a fost snopit în bătaie, iar după câteva zile a murit pe patul de spital. Agresorul a ajuns după gratii abia ieri. 

Evenimentul tragic s-a petrecut în luna octombrie a anului trecut când doi frați au năvălit în casa unor bâtrăni, pe care i-au snopit în bătaie. În urma loviturilor primite, bătrânul a ajuns la spital, iar după câteva zile a murit. 

Motivul este unul banal, o bucată de pâmânt. Cei doi agresori, lucrau un pământ care aparținea bătrânilor, iar la un moment dat, proprietarii au dorit să-l vândă. Agrsorii nu au fost de acord să cumpere acel petic de pământ, iar bătrânii l-au vândut altei persoane. În cele din urmă agrsorii s-au supărat și au năvălit pe bătrâni pe care i-au bătut. Bătrânul a ajuns la spital cu rani foarte grave, iar după câteva zile a decedat. 

”Agresorii au intrat în locuința bâtrănilor pe care i-au bătut supărați fiind că au vândut un teren pe care cei doi agresori îl lucrau. Terenul era proprietate bâtrănilor. Unul dintre agresori a bătut-o pe femeia în vârstă și s-a început urmărirea penală pentru lovire și violare de domiciliu, iar celălalt l-a bătut pe bătrân, care a decedat în urma loviturilor primite. S-a început urmărirea penală pentru lovituri cauzate de moarte și violare de domiciliu”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, procurorul Crin Bologa. 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj au intrat pe fir, iar ieri au propus instanței, arestare pentru 30 de zile a inculpatului, pentru comiterea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte și violare de domiciliu. 

Iată soluția dată de Tribunalul Sălaj

”În baza art.226 cpp ,raportat la art.223 alin 2/1 cpp admite propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Sălaj si dispune arestarea preventiva a inculpatului pe o durată de 30 de zile începând cu data de 13.03.2019 si până la data de 11.04.2019 inclusiv,pentru comiterea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte prev de art.195 cp si violare de domiciliu prev de art.224 alin 1 cp totul cu aplicarea art.38 alin 1 si art.77 lit.e cp. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.Suma de 313 lei reprezentând onorar avocatial din oficiu pentru asistenta juridică obligatorie acordată inculpatului vor fi avansate din fondul MJ către Baroul de Avocati Sălaj. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare Pronunțată în sedinta camerei de consiliu,azi 13.03.2019”, se arată în decizia Tribunalului Sălaj. 

Adauga comentariu