Câți bani învârt oamenii de afaceri din Sălaj ascunși în umbră?

Pe lângă oamenii de afaceri cunoscuți publicului larg, există în Sălaj numeroși oameni bogați care refuză să se afișeze public sau sunt foarte discreți. Unii dintre ei au afaceri devenit foarte cnoscute, însă nimeni nu prea știe cine e în spatele lor.

Un exemplu este Cento Trans. Firma care are mii de călători zilnici este condusă de Sorin Ioan Câmpan. Cento are o cifră de afaceri de 77 milioane de lei, fiind una dintre cele mai puternice din județul Sălaj. 7,7 milioane de lei este profitul firmei pe anul 2017 iar184 de angajați câțtigă o pâine de la compania de transport. 

O altă firmă cunoscută este Duo Select. Administrată de Csapo Florica și Teodorascu Lidia, firma are 50 de milioane cifră de afaceri, 1,1 milioane de lei profit și 35 de angajați.

Două dintre cele mai puternice firme din Sălaj nu au sediul în Zalău. Este vorba de Silvania Worsted Spining din Cehei și Sentosa Impex din Hida.

Firma din Cehu Silvaniei este administrată de doi cetățeni nemți și de Kaminszky Robert. Are o cifră de afaceri de 219 milioane de lei, un profit de doar 0,2 milioane lei și 317 angajați. Firma din Hida este administrată de Mihaela Boca. Are 59 de milioane de lei cifră de a faceri, un profit de 8,1 milioane de lei și 175 de angajați.

Să amintim și de Bolgar Champ. Administrată de Nemeti Gergely, firma are 73 de milioane lei cifră de afaceri, 7 milioane de lei profit și 334 de angajați.

Să nu uităm de firma Europan, administrată de Iosif Agoston. Firma are 65 de milioane de lei cifră de afaceri, dar un profit de minus 1,7 milioane de lei. Are și 249 de angajați. 

Adauga comentariu