Care sunt cele 10 spitale unde vor ajunge primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 care vor sosi în România

Agenţia Europeană a Medicamentului, preluată de Mediafax.ro, a anunţat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotrivaCOVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer. Vaccinurile vor sosi în România în perioada 26-31 decembrie 2020, potrivit Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
În România, centrul naţional de primire şi stocare al dozelor de vaccin este Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti.

„Dozele de vaccin alocate primei tranşe <simbolice> vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unităţi medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2”, spun reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Primele doze de vaccin ajung la: 

  1. Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  2. Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“
  3. Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş“ (inclusiv secţia externă modulară Pipera)
  4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  5. Constanţa - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova
  7. Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  8. Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea” Baia Mare
  9. Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
  10. Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş“, Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).

GCS precizează că avizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti ca centru naţional de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spaţiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C, iar până vineri vor fi finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activităţile medicale şi logistice desfăşurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

De asemenea, în această perioadă vor începe activităţile de training a personalului vaccinator.

Se estimează că toţi membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

Adauga comentariu