Caravana teatrală „Cultură’n Șură” își începe turneul anual prin satele românești. Vezi unde vor avea loc primele reprezentații

A devenit o tradiție ca odată cu venirea verii, caravana teatrală „Cultură’n Șură” să-și înceapă turneul anual prin satele românești. Pornit în anul 2013 la inițiativa regizorului Victor Olăhuț, proiectul continuă un parteneriat de tradiție cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj pentru a duce gratuit spectacole de teatru în mediul rural. Această nouă ediție debutează cu trei reprezentații ale spectacolului „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov în trei sate din județul Sălaj. Caravana ajunge în 6 iunie la ora 21:00 în Ortelec, Zalău, în 7 iunie la ora 21:00 în satul Nadiș din orașul Cehu Silvaniei, iar în data de 9 iunie tot la ora 21:00 în Șumal, comuna Marca.

„Cerere în căsătorie” în regia lui Victor Olăhuț a fost produs în parteneriat cu Teatrul de Artă din București și a fost desemnat „Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului de Teatru „Comic 7B” din Buzău, ediția 2016. George Constantinescu a obținut premiul pentru cel mai bun rol masculin în cadrul aceluiași festival, pentru interpretarea personajului „Ivan Vasilievici”. Distribuția este completată de Valentin Cristian Terente, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila și Florentina Năstase, actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, nominalizată de-a lungul carierei, atât la premiile UNITER cât și la Gala Premiilor Gopo, dedicată filmului românesc.

În data de 8 iunie spectacolul va avea o reprezentație specială în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Atelier” din Baia Mare, într-un spațiu special amenajat pentru a păstra specificul proiectului, respectiv în șura „Valea Vinului” din cadrul Muzeului Satului. Detalii despre proiect și traseul complet al caravanei din această ediție pot fi găsite pe pagina www.culturansura.ro sau pe pagina de facebook/culturansura. Proiectul este finanțat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Parteneri sunt ADCO Zalău, Primăria Comunei Marca, Teatrul PODUL, S.C. Prutul S.A., ArkMedia Advertising și partener media: Radio România Cultural.

Adauga comentariu