Campanie Ziarul de Sălaj: Cento Trans, Hanna Instruments, Simex, Total AS, Titan, Multicom, Boglar Champ, puteți să vă implicați cu ADEVĂRAT în comunitatea sălăjeană, la ce profituri faceți în Sălaj? Iată o sugestie!

Județul ăsta e plin de oameni cu bani zgârciți. Cu rare și notabile excepții. Căci sunt milionari care ajută Biserica, ONG-urile, sportul, presa, arta și cultură, dar sunt și bogătani care își mănâncă seara supa cu sare de sub unghii. Din păcate, de zgârcenie și, în plus, tupeu, s-au îmbolnăvit și marile companii care își au sediul social în Sălaj, de unde fac profituri de zeci de milioane de lei pe an. Cu forța de muncă din Sălaj, in Sălaj, pentru buzunarele lor sau ale proprietarilor, însă fără să dea NIMIC semnificativ înapoi comunității. 

Grupul de presă - PRESA BUNĂ - din care face parte și Ziarul de Sălaj, a demarat o campanie prin care ne dorim ca firmele care fac profit de milioane de euro să se implice activ în societate. De la a ajuta copiii cu dificultăți materiale, până la a dona la reabilitarea a unui salon dintr-un spital sau a unui centru de plasament sau chiar la a ajuta cu donații semnificative unitățile școlare din județ lovite de soartă.

Dumnezeu a dat Sălajului un președinte de Consiliu Județean ales de 16 ani care nu a făcut mare lucru pentru comunitate, dar și un primar în Zalău care a stăpânit orașul 12 ani fără a face prea mare brânză. 

BOGLAR CHAMP a realizat anul acesta un profit record de 14 milioane de lei, adică aproape 3 milioane de euro. Nu ar fi greu pentru această societate să doneze câteva mii de euro pentru reabiltiarea saloanelor de la Spitalul Orășenec din Șimleu Silvaniei unde se tratează cei mai mulți dintre cei care muncesc în fabrica de la Nușfalău. 

HANNA INSTRUMENTS a făcut și ea un profit de 10 milioane de lei, adică peste 2 milioane de euro. Pentru o societate cu o așa prestanță nu ar fi greu să ajute sutele de copiii care se zbat în sărăcie în zona lor de activitate. 

Total AS a lui Radu Istrate și Cento Trans au realizat profite imense de 13 milioane de lei (Cento) și 4 milioane lei (Total AS). Nu ar fi greu ca cele două firme să sprijine olimpicii din Sălaj care au posibilități materiale reduse. Cei de la Cento Trans ar putea oferi transport gratuit eleviilor olimpici care sunt într-o situație financiară precară, dar care încearcă să ajungă la școala și din cele mai îndepărtate colțuri ale județului. 

Simex se laudă în sus și în jos cu mobilierul pe care l-a realizat pentru diferite palate administrative din lume, inclusiv că în vizita în România, Papa a admirat mobilierul realizat la Simex. Cu o cifră de afaceri, adică un rulaj de 29 de milioane de lei, adică peste 6 milioane de euro, nu ar fi greu să ajute la dotarea unor școli cu mobilier modern nou sau să sprijine comunitatea din Șimleu Silvaniei prin dotarea cu mobilier a spitalului. 

Titan rulează într-un an 109 milioane de lei. Din profitul de aproape 3 milioane de lei raportat, magazinul ar putea dona săptămânal la familiile nevoiașe coșuri cu produse necesare traiului zilnic. 

Șefii de la Multicom raportează și ei un profit de 5 milioane de lei, adică undeva la peste un milion de euro. Pentru societate, dacă și-ar dori, ar fi foarte ușor să doneze materiale de construcții sau câteva mii de euro pentru realziarea unor locuri de joacă moderne în Zalău sau pentru a sprijini casele de copii orfani.

Variante sunt. Idei sunt. Firmele sălăjene cu profit uriaș relizat pe plaiurile noastre ar trebui doar să se uite cât impact a avut donația celor de la OMV pentru spitalul de oncologie pediatrică. O reclamă mai bună ca aceasta nici nu este.  Toți fac bani cu sălăjeni și în Sălaj, iar dacă administrația nu poate face nimic pentru a sprijini cu adevărat cetățenii, haideți să demonstrăm că noi putem împreună! 

Dacă oamenii de rând reușesc să strângă sute de mii de euro pentru a salva vieți în Sălaj, și firmele pline de bani în conturi pot sprijini comunitatea. De la spitale până la copiii orfani și școlile din județ!

Adauga comentariu