Campania “Nu am făcut destul”, ajunge si în Sălaj

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer în parteneriat cu Asociația Pacienților Cronici din România, derulează a 5-a ediție a campaniei “Nu am făcut destul”, care are ca scop testarea gratuită pentru depistarea cancerului la sân, în rândul femeilor din mediul rural.

Campania se va desfășoara anul acesta în 5 județe din Alba, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu. Campania ajunge în județul Sălaj la sfârșitului acestei săptămâni, pe data de 17 noiembrie la Nușfalău și în 18 noiembrie la Crișeni. 

 Anul trecut, în cadrul campaniei 'Nu am făcut destul', medicii au descoperit că o femeie din șapte se confruntă cu o problemă la nivelul sânilor. Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer cu care se confruntă femeile. Chiar dacă s-au înregistrat scăderi semnificative ale deceselor cauzate de cancerul de sân în Europa, procentul mortalităţii cauzate de această boală în ţara noastră (36%) este încă mai mare decât media europeană (29%). Cu toate acestea, cancerul de sân este o boală tratabilă şi vindecabilă, însă doar atunci când medicul îl depistează din timp şi pacienta urmează tratamentul prescris. Aşadar, palparea lunară corectă a sânilor şi vizita periodică la medicul specialist pot face diferenţa dintre o boală fatală şi una tratabilă.

 

 

Adauga comentariu