„Călătoria copiilor în universul emoțiilor”, proiect în beneficiul copiilor cu dizabilități, produse de boli rare

Asociația Prader Willi din România derulează în această perioadă, a 10-a ediție a proiectului „Călătoria copiilor în universul emoțiilor”, sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin programul MOL pentru sănătatea copiilor, cu suma de 25.000 lei. Beneficiarii proiectului sunt 50 de copii cu dizabilități produse de boli rare, familiile acestora, voluntari și echipa de proiect. Scopul proiectului este de a crește gradul de independență și adaptabilitate socio-emoțională la copiii cu dizabilități, produse de boli rare și tulburări din spectrul autist.  

În cadrul proiectului, beneficiarii vor participa la o serie de activități de terapie emoțională. Astfel, în cadrul clubului de educație și dezvoltare emoțională, copiii participă la activități de art-terapie vizual plastică, respectiv pictură, colaj, desen și modelaj, activități de meloterapie (terapie prin dans și mișcare), activități de educație prin joc și activități senzorio-motorii. 
O alta activitate din proiect Ghidează-mi pașii pe harta emoțiilor, va ghida pașii copiilor în ceea ce privește identificarea, înțelegerea și denumirea emoțiilor în cadrul terapiilor individualizate
Alături de tine amice!, o altă activitate din proiect, în care 10 voluntari vor fi educați și formați să interacționeze cu copiii pe parcursul activităților de grup și terapiilor individualizate pentru a-i învăța cum să se joace și cum să interacționeze adecvat cu persoanele din jurul lor.
În cadrul Clubului de socializare pentru părinți / frați ai beneficiarilor vor fi organizate întâlniri pentru a împărtăși gânduri și emoții, pentru a oferi sprijin, pentru a informa și consilia părinții, frați/surori ai beneficiarilor. 

Descoperă-mi zâmbetul, oferă copiilor oportunitățile de a participa la activitățile de socializare care adesea sunt îngrădite și familia întâmpină numeroase bariere precum: teama de a nu fi stigmatizați de societate, comunitatea de oameni pe care o întâlnesc, dilema a ceea ce înseamnă integrarea, unde ar putea să participe la activități de socializare. Proiectul urmărește să încurajeze comunitatea să descopere zâmbetul copiilor cu dizabilități. Vor fi organizate activități de socializare pentru a provoca aceste bariere și pentru a descoperi bucuria de a forma coeziunea grupului – părinți, copii, voluntari, specialiști și oamenii din comunitate.
Cinema senzorial este o activitate care constă în proiecții de film adaptate nevoilor și sensibilităților copiilor cu dizabilități. Este o oportunitate prin care familiile se pot cunoaște mai bine, într-un mediu care presupune relaxare și detașare de provocările zilnice, în care arta și cultura înlocuiesc prejudecățile, marginalizarea și eticheta socială.

Proiectul „Călătoria copiilor în universul emoțiilor” se va încheia în data de 31 august 2019.

foto facebook Centrul NoRo

Adauga comentariu