Primul caz de CORONAVIRUS în Șimleu Silvaniei. Persoana nu a ieșit din casă de peste un an

Zilele trecute a fost confirmat primul caz de coronavirus în Șimleu Silvaniei. Informația a fost confirmată azi de primarul orașului, Septimiu Țurcaș. Este vorba despre o persoane de 51 de ani, care a fost internată la spitalul suport din Șimleu, după care transferată la Zalău, la spitalul de boli infecțioase. 

Ceea ce este foarte interesant este faptul că persoana nu a ieșit din casă de mai bine de un an jumate, având probleme de sănătate, potrivit lui Septimiu Țurcaș. 

”Din păcate primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat în orașul Șimleu Silvaniei. O persoană din Șimleu Silvaniei la primul test făcut a fost confirmată că fiind infectată. A fost internată la spitalul nostru fiind un spital suport pentru o perioadă de mi se pare vreo 20 de ore, după care a fost transferata la Spitalul de infecțioase din Zalău. Persoana are în jur de 51 de ani. A avut probleme de sănătate și ceea ce este și mai cel mai curios este faptul că persoana nu ai ieșit din casă de un an jumate din informațiile pe care le am eu. Există și niște contacti, iar Direcția de Sănătate Publică face o cercetare. Astăzi am chemat ofirmă care se ocupă cu dezinfecția și o să intra în acea zonă și în blocul în care locuiește și în blocurile din acea zonă din Brădet. Vă rog să nu intrați în panică dar în același timp să respectați niște reguli minime. Trebuie să avem grijă în primul rând de noi și în același timp având grijă de noi să avem grijă de cei din jurul nostru. Există posibilitatea ca la al doilea test virusul să nu se confirme”, a spus Turcaș

DSP Sălaj a început ancheta epidemiologică în ceea ce privește acest caz de coronavirus de la Șimleu. 

În județul Sălaj, astăzi, 05 iunie 2020, se află în carantină 12 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 1840 persoane.

Potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Sălaj au fost înregistrate 98 de persoane confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 59 au fost declarate vindecate și externate, iar 11 au decedat.

Adauga comentariu