Ce spune IPJ Sălaj despre polițistul care ar fi folosit o autospecială pentru nopți de amor

Un polițist sălăjean este acuzat că folosește o autospecială de Poliție pentru nopți de amor, susține monitoruldesalaj.ro. Ionuț Horvat, agent în cadrul Postului de Poliție Băbeni s-ar fi oprit cu autospeciala, în timpul serviciului la iubita lui care locuiește în Tihău, potrivit aceleiași surse. Jurnaliștii prezintă și un video de 13 secunde în care se observă o casă și o mașină de poliție. 

IPJ Sălaj susține că agentul de poliție a intervenit la un scandal, la o cabăna din comuna Surduc, unde mai multe persoane au tulburat ordinea și liniștea publică. 

”Urmare a unui articol apărut în spaţiul public, cu titlul Un poliţist foloseşte autospeciala din dotare pentru “nopţi de amor”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 30 mai a.c., ora 22:36, Poliţia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că la o cabană din comuna Surduc, situată în apropierea locuinţei apelantului, mai multe persoane tulbură ordinea şi liniştea publică.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au identificat persoanele care se aflau la locaţie, patru dintre acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 2500 lei, la Legea 61/1991, conform articolului 2, punctul 26 (tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora. 

După luarea măsurilor legale, poliţiştii s-au deplasat la locuinţa apelantului pentru completarea fişei de eveniment cu datele personale ale acestuia. În acest context, unul din contravenienţi, care se afla într-un autoturism, a filmat autospeciala de Poliţie care era parcată în spaţiul public.

La scurt timp, maşina în care se aflau cei patru contravenienţi a fost oprită pentru control în localitatea Var, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Jibou. La volan se afla o tânără, din judeţul Bihor. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj apreciază că intervenţia poliţiştilor la eveniment a fost corectă şi circumscrisă procedurilor de lucru în vigoare”, se arată în replică IPJ Sălaj. 

foto politist și masina politiei  - monitorul de sălaj

Adauga comentariu