Buda publică din centrul Zalăului pute de îți mută nasul

 

Zalăul are „în dotare” doar 8 toalete publice

Conform Primăriei Zalău, urbea de sub Meseș are „în dotare” un număr de doar 8 toalete publice destinate celor pe care „nevoile umane” îi prind sau surprind prin oraș.

Din cele opt toalete, una este în Parcul Central Municipal, iar o alta în Parc Pădure Bradet. O altă toaletă este situată în Piața 1 Decembrie 1918, pe platoul de marmură, o alta în cimitirul municipal, una este situată în Hala Agroalimentară, iar câte una în piața Astralis și în piața din Dumbrava Nord.

Cea mai nouă și modernă toaletă publică funcționează în curtea Clădirii Transilvania.

WC-ul public de pe platoul de marmură este cel mai "la vedere" dar arată ca o coșmelie și pute pe lângă el de nu îți mai vine să te scapi…

A fost instalat acolo în cursul anului 2009 și a costat municipalitatea nici mai mult nici mai puțin de 180.000 lei, adică aproape 2 miliarde de lei vechi, mai mult decât un apartament cu două camere în fix buricul Zalăului.

Autoritățile au explicat atunci „că coșmelia” are în dotare aer condiționat, senzor cu infraroșu pentru detectarea utilizatorilor, sistem de curățare automata, scaun englezesc suspendat, buton automat pentru apă. Waw, toate facilitățile că parcă îți părea rău că trebuie să o folosești.

Acum, după nici 10 ani de la inaugurare/utilizare, arată ca un container, la propriu, o sursă de infecție pentru că și cei care ar vrea să o foloseasă se țin de nas sau ies mâncând pământul spre toaletele restaurantelor din zonă. 

Deci așa și prin urmare, aici taxa percepută pentru a te ușura este de un leu. Nu mulți trec însă pragul wc-ului de pe platou.

Potrivit datelor oficiale ale Primăriei Zalau, în cursul anului 2016, la bugetul loacal al Zalăului, din această taxă percepută de autorități, s-au încasat 1.364,20 lei cu TVA inclus. Dintr-un calcul elementar al matematicii de clasa a II-a rezultă faptul că bua de aproape 200.000 lei aduce venituri de circa 3 lei și cincizeci de bani pe zi, fapt care demonstrează că „îi calcă pragul” cam 3-4 clienți pe zi, probabil că și aceia sunt aurolacii de prin zonă. 

Adauga comentariu