Boschetarul "Ciocolată", arestat preventiv pentru 30 de zile

Marian Iuliu, boschetarul cunoscut drept ”Ciocolată” a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în cursul zilei de ieri, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat, tulburarea ordinii și liniștii publice, furt și furt calificat. 

Judecătoria Zalău a admis propunerea de înlocuire a controlului judiciar, măsură luată prin Ordonanţa procurorului din data de 29.06.2021, cu măsura preventivă. Decizia se poate contesta în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi procuror.

Soluția Judecătoriei Zalău

”Solutia pe scurt: Admite propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura preventivă a arestului preventiv formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău în dosarul penal nr. 1476/P/2020 privind pe inculpatul Marian Iuliu. În temeiul art. 242 alin. 3 C.pr.pen. rap. la art. 215 alin. 7 C.pr.pen. şi art. 223 alin. 1 lit. d) C.pr.pen., înlocuieşte măsura controlului judiciar luată faţă de inculpatul MI, fiul lui , cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 raportat la art. 229 alin. 1 lit b) şi d) ?i alin. 2 lit b) din Codul penal, tulburarea ordinii ?i lini?tii publice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 371 din Codul Penal, furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1 din Codul penal, furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1, raportat la art. 229 alin. 2 lit. b) din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal, măsură luată prin Ordonanţa procurorului din data de 29.06.2021, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În temeiul art. 230 C.pr.pen., se va emite mandatul de arestare preventivă la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Sălaj a sumei de 313 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu care a asigurat asistenţa juridică obligatorie a inculpatului. În temeiul art. 275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în camera de consiliu azi, 15.07.2021, ora 17:00, în prezenţa inculpatului şi a procurorului”, se arată în soluție.  
 

Adauga comentariu