Blat politic? Liberalul Dinu Iancu Salajanu a avut contract cu CJ Bihor, condus de UDMR - PSD, pentru evaluarea colegului liberal de la Teatrul din Oradea

Nu mai poti intelege politica din Salaj. E prea greu sa descifrezi cine cu cine e prieten, cine cu cine e dusman, ce partid face blat cu alt partid sau cum sunt numiti unii oameni in functii.

Ce stim este ca un nou caz de prietenie PNL - PSD iese la iveala, in care este implicat cantaretul Dinu Iancu Salajanu, de altfel si consilier local PNL in Zalau. 

In luna aprilie, in judetul Bihor a inceput un urias scandal in care PSD-istii sunt acuzati de presa ca au pus la cale si au dus la bun sfarsit destituirea directorului de la Teatrul din Oradea - liberalul Daniel Vulcu.

Destituirea directorului s-a facut pe baza unor note date de o comisie din care faceau parte directorul Operei Bucuresti; Laura Urdea, angajata la cabinetul vicepresedintelui Consiliului Judetean Bihor, PSD-istul Ioan Mang; dar si cantaretul Dinu Iancu Salajanu, consilier local al PNL Zalau.

Dinu Iancu Salajanu a sustinut ca el nu a facut jocurile niciunui partid. Liberalul Dinu Iancu Salajanu sustine ca are un contract de confidentialitate cu Consiliul Judetean Bihor, condus de coalitia UDMR-ALDE-PSD si ca a fost remunerat pentru ca a facut parte din comisia care l-a destituit pe liberalul Daniel Vulcu din functia de director al Teatrului.

 

"Nu inteleg de ce totul se rezuma la politica. Nu am ce sa zic despre cazul de la Teatrul Oradea. Eu am un contract de confidentialitate cu Consiliul Judetean Bihor, ei m-au cautat si m-au invitat sa fac parte din comisie. Nu m-am dus in calitate de liberal, de psd-ist sau de maghiar, ci in calitate de roman. Asa este, am fost remunerat pentru activitatea din acea comisie de evaluare", ne-a declarat Dinu Iancu Salajanu.

Amintim ca pe 19 aprilie, actorul Danei Vulcu a fost evaluat pentru activitatea sa pe anul 2017 de catre o comisie formata din Dinu Iancu Salajanu; Stefan Ignat (directorul Operei Bucuresti) si Laura Urdea (angajata la cabinetul vicepresedintelui Consiliului Judetean Bihor, Ioan Mang - PSD). 

Daniel Vulcu a primit de la cei trei membri din comisie nota finala 6,98, cu doua sutimi mai putin decat nota 7, care-i oferea posibilitatea unui nou mandat de manager.

Imediat dupa aflarea rezultatelor, jurnalistii din Bihor au aratat ca cei trei membri din comisie au facut jocurile PSD Bihor. "L-au executat! Daniel Vulcu nu va mai fi directorul Teatrului Regina Maria", titra Bihoreanul imediat dupa aflarea rezultatelor. 

Managerul Teatrului din Oradea a spus pentru Bihoreanul.ro, imediat dupa aflarea rezultatelor ca nu are ce face "daca nu sunt PSD-ist" si ca "sefilor de la CJ nu le convine ca sunt liberal".

Adauga comentariu