Biciclist cu alcoolemie mare, implicat într-un accident rutier

Un bărbat din comuna Măeriște s-a prezentat în 16 iulie la o unitate medicală, acuzând leziuni pe care le-ar fi suferit într-un accident rutier.

Potrivit informațiilor primite de la IPJ Sălăj, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 9 iulie a.c., bărbatul a fost implicat într-un accident de circulație, în calitate de biciclist.

Coliziunea s-a produs pe strada  Crizantemelor, din localitatea Sărmășag, între biciclist și un autoturism, condus de un bărbat, din comuna Bobota.

Polițiștii ajunși la fața locului au testat cei doi bărbați implicați în eveniment, rezultatele fiind 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bociclistului și negativ, în cazul conducătorului auto.

Biciclistul a fost rănit ușor, însă a refuzat să fie transportat la o unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri medicale, motiv pentru care evenimentul a fost soluționat ca și accident rutier soldat cu pagube materiale (tamponare).

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

În acest context, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, recomandă bicicliștilor:

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!

Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană! 

Nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice! 

Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers! 

Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană! 

Purtaţi o cască de protecţie omologată! 

Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept! 

La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Nu traversa carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni! 

Ca să poţi conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat regulamentar;

În condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să porţi vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie.

Adauga comentariu