Bărbatul din Horoatul Crasnei care a omorât un pieton va sta 30 de zile în arest la domiciliul

Bărbatul de 46 de ani, din comuna Horoatu Crasnei, care a accidentat mortal un bărbat in Șeredei va sta 30 de zile in arest la domiciliu, după ce instanța s-a pronunțat în acest sens. 

Filmul evenimentului

Un barbat de 52 de ani din Horoatul Crasnei  a fost gasit mort, joi, 12 septembrie, pe drumul din localitatea Seredeiu. A fost victima unui accident rutier, iar soferul a fugit de la locul faptei. 

Concret, joi, 12 septembrie a.c., la ora 20:48, Politia a fost sesizată, prin apelul de urgență 112, despre faptul că pe Drumul Comunal 77, in localitatea Șeredeiu, este o persoană de sex masculin căzută pe carosabil.

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat un barbat de 52 ani, din comuna Horoatu Crasnei. Acesta era decedat. 

Verificările efectuate de polițiști au stabilit că bărbatul a fost victima unui accident rutier în urma căruia autorul a părăsit locului faptei. 

În urma cercetarilor, autoturismul implicat în accident a fost identificat în comuna Horoatu Crasnei, fiind condus de un bărbat de 46 de ani, din comună.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În baza ordonanței de reținere emisă de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, bărbatul, a fost reținut joi seara și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, iar azi, instanța la trimus 30 de zile in arest la domiciliu. 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Adauga comentariu