Avocatul Poporului s-a seziat din oficiu în cazul fetiței de 12 ani care a decedat după ce a căzut din microbruz

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul Giuliei Sabou, fetița de doar 12 ani care a decedat în 19 februarie 2019, după ce a căzut din microbuzul firmei de transport Gurzău Trans.  Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vizează o posibila încălcare a două articole din Constituția României, articolul 22 privind dreptul la viață și integritate fizică și psihică și articolul 49 privind protecția copiilor și a tinerilor. 

”Avocatul Poporului investighează spețe obiective. Nu ia apărarea unei persoane individualizate ci încearcă să deslușească dacă un anumit tip de situație, gen transportul de persoare cu microbuze, cum este în acest caz este o activitate care la modul cum este reglementată poate fi un pericol pentru dreptul la viață a copilului”, ne-a declarat un avocat cunoscut din Zalău. 

Vă reamintim faptul că Giulia și-a pierdut viața în 19 februarie 2019, într-un grav accident de circulație petrecut pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, în fața fântânii arteziene de la Astralis. Fetița se afla într-un microbuz de transport persoane, al firmei Gurzău Trans, care zicrula pe ruta Zalău - Dioșod, când la un moment dat a căzut din autoturism. În urma impactului foarte puternic cu asfaltul, fetita a murit. Medicii de pe echipajul Smurd ajunși la fața locului au încercat peste o oră să o readucă la viață. 

Familia, rudele, prieteni apropiați, colegi de școală sau colegi de muncă ai părinților, dar și simpli oameni toți și-au luat ”la revedere”, de la Giulia Sabou pentru ultima dată, în 22 februarie 2019. Avea doar 12 ani...

Adauga comentariu