Avocatul Bogdan Ilea, dezamăgit de sistemul de distribuire a mandatelor de parlamentari: ”Pierzătorii ajung în Parlament, iar cei votați de români rămân acasă. E inadmisibil și sper să fie corectată de urgență această lege nedreaptă”

Avocatul Bogdan Ilea, primul pe listele PNL pentru Senat la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020, s-a arătat extrem de dezamăgit de sistemul de distribuire a mandatelor de parlamentari. Ilea susține că din cauza acestui sistem nedrept de distribuire a mandatelor, pierzătorii ajung în Parlament, iar cei votați de români rămân acasă.

”Mulțumesc tuturor sălăjenilor pentru votul de duminică. Am dus o campanie onestă și am reușit să creăm o mișcare favorabilă în PNL Sălaj pentru a avea o reprezentare bună în Parlament. Am câștigat detașat alegerile aici, dar județul va avea senatori de la USR și UDMR. A fost onorant să fiu candidatul PNL, dar nu-mi pot ascunde dezamăgirea față de acest sistem nedrept de distribuire a mandatelor. În foarte multe cazuri, în multe județe, pierzătorii ajung în Parlament, iar cei votați de români rămân acasă. E inadmisibil și sper să fie corectată de urgență această lege nedreaptă. Mă bucur pentru colegul meu Lucian Bode pentru obținerea unui nou mandat de deputat și îi doresc mult succes în perioada care vine.  În privința carierei mele politice rămâne ca după o perioadă de reflecție să iau o decizie în acest sens. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și vă doresc sărbători fericite”, a spus Bogdan Ilea.

 

 

Adauga comentariu