Avem răspunsul Spitalului în cazul doctorului Jidveianu, acuzat că și-a bătut joc de un copilaș de 7 săptămâni

La mijlocul lunii trecute, Ziarul de Sălaj prezenta un caz incredibil în care medicul Horea Jidveianu a fost acuzat că și-a bătut joc de un copilaș de 7 săptămâni. Mama micuțului ne-a dezvăluit modul cum a fost tratat copilașul de doar 7 săptămâni de acest doctor de care se leagă foarte multe reclamații despre modul în care sunt tratați copiii și despre modul cum se comportă cu bolnavi. 

Daniela a născut un băiețel cu o malformație la piciorul stâng. După ce s-a prezentat la secția de ortopedie de la Spitalul Județean Zalău cu bilet de trimitere, i-a fost pus copilașului piciorul în ghips. Mamei i s-a spus să revină peste o săptămână pentru schimbarea ghipsului. Când a revenit la spital, doctorul care trebuia să-i schimbe copilașului ghipsul, Horea Jidveanu nu se afla în spital, ci la cabinetul particular. A fost reprogramată pentru ziua următoare, la ora 10.45, când a fost primită de medicul ”kiler” Jidveanu. Însă comportamentul acestuia a fost de om fără suflet. Jidveanu s-a arătat indignat că mama nu a ajuns la cabinetul dânsului și a refuzat continuarea tratamentului copilașului de 7 săptămâni. Medicul i-a transmis mamei să-și caute alt doctor pentru că a refuzat să îl asculte și să-i urmeze instrucțiunile. Totuși Jidveanu i-a tăiat ghipsul și trimis-o acasă pe biata femeie, lăsând un copilaș de 7 săptămâni cu probleme. 

Conducerea Spitalului Județean a aflat despre caz din presă și i-a cerut un punct de vederea medicului Jidveianu. Acesta a explicat chemarea copilașului la cabinutul particular pentru a putea realiza screening-ul luxației de sold, deoarece în cabinetul din ambulator Jidveianu nu deține un ecograf. Totuși, se putea face o ecografie în ambulatoriul Spitalului Județean dar în alt cabinet, însă Jidveianu a decis să-i cheme în cabinetul particular. 

Cazul este unul destul de complicat și este de competența Cosiliului de Etică, care va fi sesizat de managerului Spitalului sau de competența Colegiului Medicilor, care poate fi sesizat doar de pacient. 

În ceea ce privește sancționarea medicului, Spitalul Județean Sălaj ne-a înformat că în cazul în care sunt îndeplinite condițiile răspunderii disciplinare, Jidveianu va fi pedepsit cu o sancțiune prevăzută de codul muncii

Adauga comentariu