Avem o nouă Scuipariadă cu tema „Să-l scuipăm în gură pe Cristi Puiu". Deja s-au raportat depăşiri de cotă la hectar

... şi nici nu s-au stins încă bine tăciunii focului de la #Colectiv şi nu s-a aşternut uitarea peste cei morţi din cauza infecţiilor nosocomiale, că statul interlop român şi-a făcut rost de o pandemie despre care să ne asigure că „totul este sub control”. Sub controlul urii.

Acum trei zile, regizorul Cristi Puiu a refuzat să poarte mască și a ținut un discurs împotriva acestei măsuri de protecție impusă de autorități în lupta cu noul coronavirus. Reacţia oficială a organizatorilor TIFF a fost mai mult o subliniere a importanței respectării regulilor de prevenție a infecției cu COVID, decât o reacție la poziția lui Cristi Puiu, care a fost în totală contradicție cu discursul pro-mască ținut de Tudor Giurgiu (fondator și președinte al festivalului) înainte de deschiderea festivalului.

În schimb, reacţia „străzilor virtuale” (reţele de socializare, comentatori la materialele ziarelor on-line, „influensări” şamd) a fost vehementă.

S-a dat drumul la o nouă Scuipariadă cu tema „Să-l scuipăm în gură pe Cristi Puiu, că de ce îndeamnă la indisciplină”. Cum şi-a permis să zică că e „inuman” să stai cu masca pe faţă în aer liber într-un loc în care toată lumea era distanţată fizic? Cum şi-a permis să pomenească că s-ar putea să asistăm la incipienţa unei dictaturi sanitare?

Pare că masca a devenit noul „semn al Crucii”. Fiecare a luat din discursul regizorului român ce a dorit să-l deranjeze mai tare în convingeri. Unul nu a stat să rumege (apropos de faptul că, majoritar, s-au arătat deranjaţi că ar fi fost făcuţi „vite”), cum de a devenit atât de importantă această mască şi cu ce costuri.

Căci măștile NU AU FOST OBLIGATORII atâta timp cât guvernanții au avut nevoie să acopere lipsa lor. AU MINȚIT cu nerușinare până au avut excedent de măști pe piață. Acum doar le vând.

Pe 26 februarie, Raed Arafat susținea public, în cel mai securisto-comunist mod, că avem „speculanţi” de măşti, că de aceea nu avem „zahăr şi ulei” – pardon, măşti pe piaţă.

Citez: „Știm că unii și-au ascuns măștile, ca apoi să le vândă la suprapreț. Am văzut și eu care este situația, dar nu trebuie să ne panicăm. Vor apărea și măști de protecție”.

O lună mai târziu, pe 20 martie, Ministerul Sănătății anunța în ce privește masca de protecție (citez): ”Dacă nu sunteți infectat: nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați.”

9 zile mai târziu, pe data de 29 martie, ministrul economiei, Virgil Popescu anunța că a început producția primelor măști în România:

”În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi, iar din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi.”

Motiv pentru care, la începutul lunii aprilie, într-o postare pe Facebook, secretarul de stat Raed Arafat afirma că purtarea măștii sau a oricărui material ce poate împiedica răspândirea coronavirusului ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus, iar măștile pot fi improvizate, nu este nevoie de măști medicale. Citez:

„Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, ideea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devină purtatul măștii o practică generală, această fiind recomandată numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical.”

Prin urmare, atenția guvernului nu a fost pe protejarea sănătății cetățenilor, ci pe acoperirea faptului că s-au făcut pregătiri insuficiente pentru pandemie.

În 8 aprilie 2020, deja apărea cu ”sfaturi” însuși Dumnezeul medicinii de urgență din România:

„Recent, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate, dar asimptomatice, mai multe autorităţi pe plan internaţional au început să recomande purtatul măştii sau a oricărei alte forme de material de protecţie pentru nas şi gură, oriunde mergem în spaţiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alţii. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează Covid-19 în comunitate”.

Prin urmare şi oficialii noştri au descoperit, brusc, cât de eficiente sunt eşarfele sau orice bucată de pânză cu care ȋţi acoperi faţa. Cu o lună în urmă erau de părere că sunt eficiente numai măştile profesionale, cu filtre speciale care pot opri viruşii de dimensiuni microscopice, dar că nici acestea nu asigură protecţie 100%; că măştile chirurgicale nu te protejează, pot fi bune pentru purtători pentru a-i proteja pe ceilalţi șamd. ... arafaturi.

În timp ce dădeau din gură, nu existau măşti nici măcar pentru cei din sistemul de sănătate care erau ȋn prima linie.

Pandemia aceasta de COVID-19 au transformat-o într-o nouă luptă de clasă în care, în lipsa de soluţii a statului („că s-a furat, tovarăşi”), „oropsiţii sorţii” care „cred” în COVID se scuipă pe reţelele de socializare şi şi-ar gâtui semenii pe stradă, dacă ar primi liber, cu „oropsiţii sorţii” care nu cred în COVID.

Iată, avem un nou Dumnezeu la care să ne închinăm – unul care poate lua viaţa într-o clipă, cât ai zice „comorbiditate”. În România nu se mai moare de nimic altceva decât de COVID-19! Dă trenul peste tine? Sigur ai greşit cu ceva COVID-ului!

Acum o săptămână „Martorii COVID-ului” aveau la tăvălit prin sos de limbă o femeie gravidă care murise de..., fireşte, COVID-19.

Cică „gravida din Arad răspândea pe FB scenarii conspiraționiste și nu vroia să poarte mască”. S-a dat non-ştirea la Hotnews să citească şi să ia aminte tot poporul că nu te pui cu COVIDu! Că te duce la groapă.

A fost proastă, a murit. Apoi a încăput pe saliva Miliției Gândirii? Asta era știre, că nu credea în Prea Bunul Și Atoate Omorâtorul COVID?

Eu zic că lumea s-a tâmpit şi se tâmpeşte în ritmul în care o tâmpește securitatea care își acoperă mizeriile făcute timp de 30 de ani împotriva acestui popor furându-i sistemul sanitar. Stați în casă, purtați mască ca să nu aglomerați sistemul sanitar de arafat. Că se vede cât s-a furat! Ajutați-i pe securiști să-și acopere hoțiile și mai și aplaudaţi că aţi fost minţiţi şi furaţi, că v-au ucis părinţii, copiii, pe toţi cei care au murit abandonaţi pe targă la colţ de stradă.

Vă întreb din nou: au trecut 5 ani de la #Colectiv - câte spitale, secții sau paturi în plus pentru marii arși s-au făcut de atunci? Exact: ZERO!

Au trecut 6 luni de la ”e o simplă gripă”, ”e un punct micuț pe harta Chinei”, ”nu este necesar un vaccin, că se elimină singur prin sistemul imunitar”, ”nu este necesară masca” și alte chestii de acest gen - că cei aplaudați acum erau preocupaţi atunci să facă alegeri anticipate.

Câte paturi ATI s-au echipat în plus de când ne-am ”relaxat”?

ZERO!

Chiar și spitalul modular din Bucureşti pentru care am donat și eu a stat nefolosit timp de aprape două luni, că deşeurile cu faţă umană pe care le legitimați cu spaimele voastre, aveau alte preocupări și nu l-au omologat.

De mai bine de două luni guvernul acesta de securiști trebuiau să dea măști persoanelor care nu și le permit, că sunt sărace. Mai bine de o lună nici măcar nu au râgâit un OUG, nu au declanșat nici o licitație, nimic. Acum Sică Mandolină, cu masca „regulamentar” trasă pe sub nas, susţine că îi este blocată licitația de o firmă de casă de-a Firei (neam de slugi securiste, amândoi).

Revenind la amărâta pe care au dat-o exemplu de „aşa nu” slugile securiștilor de la Hotnews și pe care au tocat-o pe ”rețele” cei din Miliţia Gândirii, era dreptul ei să exprime fix ce dorea să exprime pe pagina sa de socializare. Drept la opinie și liberă exprimare câștigat cu sânge în Decembrie 1989. Pe care se urinează cu boltă, ca pe vot, actualii Tineri Frumoşi şi Liberi.

Au fost învăţaţi să le fie frică. Apoi i-au învăţat să urască în numele fricii. Şi asta fac. Iar ura naşte ură. Nu dragoste, nu respect, nu înţelegere! Cum să clădeşti o ţară ca afară din ură?!

Şi nu, stimaţi repetenţi la materia numită DEMOCRAȚIE, nu spun că nu există virusul, că e invenția ocultei mondiale. Spun exact ce am spus: ura naşte ură.

Şi, gata!

Adauga comentariu