Atletul zălăuan, Monel Sabou a alergat în America pentru bolnavii de cancer

Atletul zălăuan, Monel Sabou a alergat duminică, în Statele Unite ale Americi pentru bolnavii de cancer. Ajuns pe pământ american, anul trecut în 4 noiembrie, Monel Sabou a participat la mai multe curse de maraton și semimaraton. 

Ultima cursă a avut loc duminică, la maratonul de la Chicago, unde alături de alți 40 de mii de sportivi a alergat în scopuri caritabile pentru bolnavii de cancer.

Chiar dacă cu două zile înainte de cursă a suferit o accidentare destul de serioasă la mușchii piciorului drept, Monel Sabou a participat într-un final la maraton, cu un echipament personalizat cu numele țării, județului și orașului în care s-a format ca cetățean român. Zălăuanul și-a înscripționat pe echipamentul de concurs și sigla celui mai important eveniment din acest an, sigla centenarului.

Monel Sabou a început să alerge cu gîndul de a terminat cursa, însă după numai 4 kilometri a simțit o durere la un picior, însă a strâns din dinți și a terminat la final pe locul 1.271. Având în vedere că la start s-au alinat 40 de mii de sportivi nu este tocmai o clasare atăt de rea, mai ales ca a alergat aproape într-un picior.

”Am făcut tot ce a fost posibil pentru a alerga această cursă și am luat medicamente pentru a alina durerea. Duminică m-am aliniat la startul cursei de maraton  cu un singur gând, să termin cursa, astfel că obiectivul de a mă apropia de cea mai bună performanță a carierei era scos din toate calculele. Conștient că doar printr-o minune a lui Dumnezeu pot termina cursa, am început cu o rugăciune și pe tot parcursul cursei m-am rugat să-mi ajute să ajung la final, chiar dacă ar fi să termin cursa în 3 ore jumate sau în 4 ore. Pentru mine era important să termin această competiție deoarece am alergat în scopuri caritabile, pentru bolnavii de cancer. Din respect pentru cei care au donat și s-au alăturat cauzei mele mi-am dorit să ajung la linia de finish și mi-am zis mereu că durerea mea este infinit mai mica decât cea a celor bolnavi de cancer. Cu o durere care a apărut imediat după start, mai exact imediat după parcurgerea primilor 4 km, am strâns din dinți și am tras de mine atât cât am putut pentru a obține o clasare cât mai sus în ierarhia clasamentului. Cea mai slabă cursă de maraton din viața mea de sportiv, dar satisfacția este imensă. Am alergat accidentat și nu am sperat că o să pot alerga. Cu voia lui Dumnezeu am reușit și mă bucur pentru acest fapt. Mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a dat putere să trec peste durere și mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Au fost oameni care s-au îngrijorat și s-au interest aproape zilnic de starea sănătății mele și vreau să mulțumesc tuturor pentru grija pe care mi-au purtat-o. De asemenea vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut donații pentru bolnavii de cancer. Este minunat să vezi că ai atâția prieteni”, a declarat pentru Ziarul de Sălaj, atletul zălăuan, Monel Sabou.

 

 

Foto - Virgil Monel Sabou Facebook

Adauga comentariu