Atac fără precedent a USR-iștilor la adresa PSD: ”Dragnea fură și dosare cu semnături Fără Penali. Este fals în acte oficiale ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General”

Uniunea Salvați România  Sălaj - USR a pornit ziele acestea un atac fără precedent la adresa PSD și în special la adresa lui Liviu Dragnea, pe care îl acuză de fals în acte oficiale. Concret, USR-iști susțin au strâns peste 800 de mii de semnături #Fără Penali, însă la Secretariatul General al Camerei Deputaților apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături. 

”Uniunea Salvați România - USR a analizat nota pentru CCR întocmită de Secretariatul General al Camerei Deputaților cu privire la semnăturile Fără Penali și am constatat cu stupoare că apare o cifră suspectă de 591.097 de semnături înregistrate, în condițiile în care USR a depus peste 800.000 de semnături în Parlament, restul până la un milion fiind încă blocate prin primării din țară. În această notă LIPSESC foarte multe dosare depuse, fără nicio explicație. Tot în notă apare o cifră de 93.775 semnături care nu sunt atestate de primării din motivele abuzive pe care le știți deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresă incompletă pentru că lipsește etajul). De fapt, PSD încearcă să trimită la CCR un număr de semnături mai mic decât pragul de 500.000 impus de lege, ca să invalideze inițiativa. Ajunge cu minciunile! Avem OPIS-uri ca să demonstrăm fiecare semnătură depusă. Avem copii după dosare cu stampila Camerei Deputaților. Este fals în acte oficiale ceea ce face Liviu Dragnea prin Secretariatul General, după ce a comis un abuz în serviciu și a blocat peste 100 de zile inițiativa în Camera Deputaților. Comanda politică a lui Dragnea a devenit mai importantă decât legea. Secretariatul Camerei Deputaților nu avea competența de a verifica semnăturile, ele au fost deja validate de primării”, explică USR într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

USR-iștii speră să clarifice această situație înainte de a trimite initiațiva la CCR. În acest context, președintele comitetului de inițiativă Mihai Badea, alături de Stelian Ion și Cristina Prună vor merge la Secretariatul General să lămurească lucrurile. De asemenea, este pregătită și o plângere penală în acest sens, susține USR. 

 

sursa foto - USR Facebook

Adauga comentariu