Asistații social sunt obligați să muncească în folosul comunitații

Primăria municipiului Zalău a aprobat în ședința din 14 decembrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea pentru anul 2019 a Planului cuprinzând acţiunile/lucrările de interes local pentru repartizarea orelor de muncă a beneficiarilor de ajutor social şi a beneficiarilor serviciului de acordare a mesei la Cantina de Ajutor Social din municipiul Zalău. Viceprimarul Teodor Bălăjel a declarat că în 2018 beneficiari ai ajutorului social pentru prestarea muncii în folosul comunității au fost în număr de 95 de persoane, din care 65 au fost scutiți în baza legii 416 din 2001 privind venitul minim garantat, iar planificați în muncă au fost în medie 35 de beneficiari. 

''Nu avem un număr foarte mare de beneficiari și noi nu îi folosim, sigur că personale care nu sunt scutite participă la muncă în folosul comunității pe activități din programul Primăriei'', a declarat Teodor Bălăjel. Suma plătită lunar pentru un beneficiar de ajutor social se ridică la 285 de lei, iar beneficiarii serviciilor cantinei de ajutor social sunt aproximativ 65-68 de persoane, din care 63 de persoane sunt scutite, conform legii. 

Beneficiarii de ajutor social au obligaţia să presteze muncă în folosul comunităţii, iar unităţile administrativ-teritoriale sunt responsabile cu întocmirea unui plan de activităţi pe care asistații le prestează, cu respectarea programului normal de lucru şi după efectuarea protecţiei muncii. Asistații social desfăşoară lunar activităţi de curăţenie şi îngrijire a orașului stabilite de Primăria Zalău, iar în această perioadă activitățile respective incud curăţarea zăpezii şi îndepărtarea gheţii, în zonele care le sunt repartizate.

sursa foto. punctul

Adauga comentariu