Aproape 50 de mii de români infectați cu CORONAVIRUS. Unii încă cred în BASME. Când ne vine mintea la cap?

Suntem la câțiva pași distanță de borna 50.000 de români infectați cu CORONAVIRUS. Practic după raportare de mîine o să depășim acest număr mare. De ce? Pentru că în ultimele zile, numărul infectărilor a fost peste 1.000. Azi s-a raportat un nou record, 1.356 de cazuri, din 23.346 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Mai mult, de la începutul pandemiei, în țară au decedat 2.304 români diagnosticați cu infecție cu COVID-19. 

Ceea ce este foarte trist, este faptul că încă mulți români și nu numai, nu cred că există vreun virus pe ”piață”, chiar dacă mulți speciliașți în acest domeniu trag semnale de alarmă peste semnale de alarmă. Și totuși, românii nu cred. Ei cred doar în teorii cum că toată planeta fură, toți bogații lumii se gândesc doar cum să conducă ei lumea asta. S-a oprit totul pentru ceva ce nu există. Toată planeta se concentrează pe un virus care nu există. Este trist, dar așa sunt oamenii. 

Toți mai mulți medici din spitale trag semnale de alarmă și spun că nu e de glumă cu acest CORONAVIRUS. Mulți medici au postat poze cu mâinile și fețele distruse de mănuși și măști după foarte multe ore de muncă. Tot mai multe spitale atrag atenția în ultimele zile că se ocupă locurile la Terapie Intensivă și nu mai fac față la bolnavi. Și totuși, români nu cred.

Zilele trecute, ”navigând” pe Facebook am dat de o posatre foarte interesantă al unui medic din România. Cu ultimele puteri, după zile de muncă, acesta insista să ne protejăm cât mai bine. Ce mi s-a părut extrem de interesat la acest doctor a fost faptul că a făcut o invitație pentru acei români care nu cred în acest virus. Medicul le cerea românilor sceptici să meargă în spital, la ATI, fără mijloace de protecție, să asiste la cum decurge o zi de muncă acolo. Cu siguranță că nu s-a dus nimeni în spital, chair dacă aceștia nu cred că se pot infecta. 

În lume sunt peste 17 milioane de cazuri de CORONAVIRUS și unii încă mai cred în BASME. Sunt curios de un lucru. Când ne vine mintea la cap?

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu