Aproape 400 de sălăjeni au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Zalău în perioada sărbătorilor Pascale. Peste o sută au necesitat internare

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au fost consultaţi şi trataţi în zilele de 27, 28 și 29 aprilie 394 de pacienţi. Din total pacienților care au ajuns la UPU, 110 au fost internaţi pentru tratament şi investigaţii medicale suplimentare. Cele mai multe cazuri înregistrate, respectiv 57 au fost plăgi, fracturi, traumatisme, entorse și contuzii. Cinci sălăjeni au ajuns la spital cu hipertensiune arterială și 12 femei cu travaliu declanşat.

De asemenea, 22 de sălăjeni au ajuns la urgență cu gastrită, gastroduodenită, enterocolită și gastro-enterocolită, patru cu colică abdominală, trei cu politraumatism prin accident rutier, două persoane cu politraumatism prin agresiune, trei cu apendicită, iar cinci pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost muşcați de câine, pisicǎ sau alte animale. În schimb, nu s-a înregistrat nici un caz de colică biliară, ne informează Biroul Relaţii Publice şi Presă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

foto: 360medical.ro

Adauga comentariu