Aproape 300 de liceeni sălăjeni au lipsit de la prima probă, cea de Limba și Literatura Română din cadrul simulării examenului de bacalaureat național 2019

Simularea examenului de bacalaureat național 2019 pentru clasele a XI-a şi a XII-a a debutat astăzi, 18 martie cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. La clasa a XI-a au fost prezenţi 1.574 elevi din 1.745 elevi înscrişi, 171 au absentat, iar la clasa a XII-a au fost prezenţi 1.633 elevi din cei 1.755 înscrişi la examen. Proba s-a desfășurat fără incidente în toate centrele de examen. În Sălaj simularea Examenului de Bacalaureat Naţional se desfăşoară în 22 centre de examen şi continuă mâine cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, ne informează biroul de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj. 

Simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de bacalaureat se desfășoară în perioada 18 - 21 martie la nivel naţional. Mâine, 19 martie va avea loc proba la limba și literatura maternă pentru cei care aparţin minorităţilor naţionale. Miercuri, 20 martie liceenii susțin proba la matematică sau istorie în funcţie de profil, iar ultima probă a simulării, cea la alegere va avea loc joi, 21 martie la care vor participa doar elevii de clasa a XII-a. Rezultatele vor fi afișate în data de 29 martie.

Subiectele la simularea bacalaureatului 2019 sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și în consiliul profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulare pot fi trecute în catalog la solicitarea scrisă a elevului.

sursa foto A1.ro

Adauga comentariu