Apelul Episcopiei Sălajului în plină pandemie de CORONAVIRUS: ” În această perioadă, să respectăm cu strictețe legile în vigoare, privitoare la protejarea sănătății, atât în locașurile de cult cât și în afara acestora”

Episcopia Sălajului a transmis un mesaj, în plină pandemie de coronavirus prin care îi îndeamnă pe sălăjeni să respecte cu strictețe legile în vigoare, privitoare la protejarea sănătății, atât în locașurile de cult cât și în afara acestora, purtând corect masca de protecție (credincioși sau personal bisericesc), păstrând distanța fizică și evitând aglomerațiile.

De asemenea, Episcopia Sălajului îi mai îndeamnă pe sălăjeni la rugăciuni făcute pentru cei aflați în boală și suferință. 

”Incidența tot mai mare a infectărilor cu SARS COV 2, ce a adus  Sălajul într-un top nedorit al județelor cu cele mai multe contaminări raportate la numărul de locuitori, cere un răspuns coordonat, înțeles și asumat de toți, privitor la conștientizarea pericolului pe care îl reprezintă  infectarea cu acest virus, pe de o parte, iar pe de altă parte, la măsurile și recomandările făcute în această perioadă pentru limitarea și prevenirea răspândirii virusului. 
În ciuda faptului că în unele cazuri, cei infectați au prezentat o formă asimptomatică sau ușoară, realitatea ne dovedește că pentru unii, această boală înseamnă suferințe de neimaginat, imobilzare la pat, dependența de ventilația mecanică și chiar moartea, într-un context în care sistemul medical pare a fi depășit. 

Astfel, Episcopia Sălajului, consecventă mesajului pe care l-a avut încă de la începutul acestei pandemii recomandă tuturor, preoți și credincioși deopotrivă, SĂ NU MINIMALIZEZE PERICOLUL REAL AL ACESTUI VIRUS, din cauza căruia, au murit pâna acum, 109 sălăjeni. Cu toate că nu se vede, acest virus nu e o glumă și face din păcate foarte multe victime. Nu este cazul să devenim panicarzi, dar este necesar să fim responsabili.

De aceea, îndemnăm stăruitor ca, în această perioadă, să respectăm cu strictețe legile în vigoare, privitoare la protejarea sănătății, atât în locașurile de cult cât și în afara acestora, purtând corect masca de protecție (credincioși sau personal bisericesc), păstrând distanța fizică, evitând aglomerațiile, dezinfectându-ne  mâinile și recurgând la izolarea la domiciliu a celor care prezintă simptome ale infectării cu acest virus sau au intrat în contact cu o persoană infectată. 

De asemenea, la vreme de nevoie, e necesar să înmulțim rugăciunea, făcută pentru cei aflați în boală și suferință, organizându-ne în grupuri de rugăciune pentru fiecare comunitate, în care, după putința și timpul fiecăruia, să fim alături de cei însingurați și deznădăjduiți, încredințându-i măcar printr-un mesaj telefonic că în încercarea lor nu sunt singuri, că izolarea lor nu-i stigmatizează, ci poate fi convertită într-un timp al reflecției și rugăciunii. 

Încredințându-ne purtării de grijă a lui Dumnezeu și conștientizând că dragostea față de cei apropiați ne va face mai responsabili, vă dorim sănătate har și binecuvântare!”, a transmis, preotul Cluadiu Nechita, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sălajlui. 
 

Adauga comentariu