ANGAJATA de la ANAF Șimleu, condamnată la închisoare pentru 9 acte materiale de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție în formă continuată

Luna trecută, angajata de la ANAF Șimleu, cea care a dat a un tun de peste 1 MILIARD de lei vechi, a fost condamnată prin acord de de recunoaștere a vinovăției la 3 ani închisoare pentru 9 acte materiale de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupție în formă continuată. 

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, ca urmare a cercetărilor efectuate în acest caz, la data de 5 martie 2020, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o funcționară în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sălaj – Serviciul Fiscal Orășenesc Șimleu Silvaniei, inculpată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţie în formă continuată (9 acte materiale) și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (7 acte materiale). Pedeapsa stabilită este de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării pe un termen de supraveghere de 4 ani.

În concret dosarul vizează activitatea unui funcţionar din cadrul instituţiei amintite care, în cursul anului 2019, şi-a exercitat defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia soluţionării unor cereri pentru restituirea taxei auto, cereri care au fost formulate de mai multe societăţi comerciale. Funcţionarul a virat sumele respective în conturile bancare deschise pe numele său şi ale fiului său, deşi în cererile de restituire erau indicate conturile societăţilor îndreptăţite să primească aceste sume.

Prejudiciul creat statului român în urma săvârșirii acestor infracțiuni este de 129.452 lei. În cauză a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile ale inculpatei până la concurența sumei ce asigură recuperarea integrală a prejudiciului. Prin acordul încheiat acțiunea civilă a fost lăsată nesoluționată, persoana vătămată având posibilitatea să recupereze prejudiciul prin  exercitarea dreptului la acțiune.

La data de 22.01.2020 față de inculpată a fost dispusă măsura preventivă a reținerii iar, ulterior, Tribunalul Sălaj a dispus măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

În cauză, lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie Sălaj au fost delegați pentru a efectua mai multe activități procedurale.

Adauga comentariu