ANCHETĂ VIDEO. Fermierul din Sălaj care este jecmănit de autorități. Primarul PSD îi distruge ferma, Poliția îi râde în față

În Sălaj autoritățile nu încurajează micii fermieri, ci din contră, îi încurcă. Atât de mult încât ajung în pragul în care s-ar putea să restituie fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii. Dacă merg la Poliție, agenții le râd în față micilor fermieri, pentru că aceștia nu au puterea primarilor, iar cuvântul unui primar în fața unui agent este mult mai puternic decât cuvântul unui fermier, după cum mărturisește fermierul a cărui poveste o prezentăm astăzi.  Astfel, văzând că Poliția îi râde în nas, iar primarul îi distruge micuța afacere, fermierul Ioan Ilieș a ales să se adreseze ultimelor persoane despre care crede că îl mai pot ajuta - presa liberă și independentă. 

Ioan Ilieș are o mică fermă de vaci în satul Poiana Onții din comuna Cristolț, condusă de primarul PSD Cheșeli Ioan. A accesat fonduri europene, iar proiectul său a fost declarat eligibil, astfel că banii i-au venit de la Uniunea Europeană pentru a-și dezvolta micuța fermă din satul unde oricum altceva nu mai poți să faci la cât de izolat este. S-a zbătut ce s-a zbătut, însă Ioan Ilieș poate ajunge acum să restituie înapoi Uniunii Europene cei 15.000 de euro primiți pentru dezvoltarea fermei. Motivul este unul incredibil. Deși are hârti care atestă că drumul DC 48A Dosu Treznii, în lungime de 1.290 metri este drum public, autoritățile, la insistențele unor persoane proprietari de terenuri din sat au închis strada. Din acest motiv, Ioan Ilieș nu mai are cum să ajungă la ferma sa decât pe jos.

Fermierul din Poiana Onții susține că din cauza drumului blocat nu mai poate ajunge la ferma sa cu utilaje, iar din această cauză riscă să piardă fondurile europene, mai precis, să le restituie. Mai mult, acesta s-a adresat procurorilor și poliției. Un anumit agent de la Poliție, susține fermierul, i-a râs în nas și i-a spus că "ce treabă are el cu drumurile din comuna Cristolț, să-și vadă de treburile lui". 

Fermierul a înaintat o adresă către Prefectura Sălaj, iar cei din instituție îi spun prin adresa numărul 5548/62/08.07.2019 că drumul închis este drum public. Mai mult, drumul închis apare și în Hotărârea numărul 34 din 29.09.2017 privind inventarul bunurilor ce aparțin domeniului public al Comunei Cristolț.

Mai multe amănunte despre subiect, în materialul video de mai jos. 

Un reportaj realizat de Eduard Farcaș și Cristian Bîrjac. 

Adauga comentariu