ANCHETĂ. Cum își bate joc deputatul Liviu Balint, alias Como, de banul public

Liviu Ioan Balint este cel mai controversat politician din Sălaj. Pe bună dreptate, oamenii îl acuză pe Balint că din vânzător de lebeniță a ajuns mare deputat.
Dar nu aceasta e problema. Omul a muncit și a făcut un ban, să-i spunem cinstit.
 
Problema e atunci când ajungi sus și îți bați joc de banul public, adică de banii pe care noi, românii, îl dăm statului pentru a ne asigura condiții decente de trai.
 
Liviu Ioan Balint, zis și Como, uită de cele mai multe ori că reprezintă în Parlament interesele cetățenilor, nu interese personale sau de grup. Prima dată când a demonstrat acest lucru a fost atunci când. în ciuda deciziei partidului, a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, iar apoi a migrat politic de la PMP la PSD.
 
Altfel spus, Como este un migrant politic. A început politica în organizația locală a PDL Jibou, apoi a plecat la UNPR, mai apoi la PMP, iar acum a ajuns la PSD.
 
A candidat atât în 2012 cât și în 2016 la mai multe funcții din Sălaj, însă nimeni nu l-a votat. La alegerile parlamentare din decembrie 2016 a strâns sub 3.000 de voturi, însă a ajuns deputat prin redistribuire.
 
Ajuns în Parlament, Balint și-a dat seama cum îți poate bate joc de banul public. În acte, deputatul are trei cabinete parlamentare - la Zalău, la Jibou și la Cehu Silvaniei. În realitate, PSD-istul nu are niciunul. Spunem asta pentru că la Cehu Silvaniei nu stă în cabinet, sediul din Zalău e folosit mai mult la ședințele UNPR Sălaj, iar sediul din Jibou e... o ruină.
 

Așa arată sediul lui Liviu Balint din Jibou. Deputatul a solicitat însă Parlamentului sume de bani pentru a plăti chiria acestui spațiu. Pentru această ruină din centrul Jiboului unde se presupune că își desfășoară activitatea deputatul, însă picior de om nu a mai călcat de luni bune pe acolo, Statul Român a plătit o chirie totală de 6.368 de lei. Din ianuarie până în septembrie 2017 Balint a solicitat o chirie de 1.000 de lei pe lună, iar în octombrie a majorat chiria la 2.000 de lei. Normal că nu a solicitat niciodată bani pentru utilități, nu că nu ar fi făcut-o, ci pentru că cel mai probabil nu sunt, după cum se poate observa și în imagine.

 

Pentru cele trei birouri parlamentare pe care le are Balint în Sălaj, deputatul a solicitat în luna iunie bani de la Statul Român în sumă de 12.825 de lei, adică aproape 3.000 de euro. În acești bani intră plata chiriei și plata utilităților. Ne tot întrebăm cum a reușit Balint să plătească chirie, curent, apă, canalizare și gaz, în mijlocul veri de 3.000 de euro. Că nu plătește atât nici întreaga Primărie Zalău.

Anul trecut, în iunie 2017, Balint a cerut cea mai mare sumă de bani dintre toți deputații din Sălaj pentru plata cheltuielilor cu spațiile. Balint a solicitat atunci 7.074 de lei, iar în octombrie 2017 Balint a solicitat 12.560 de lei.

În cei doi ani de mandat, Balitn nu s-a remarcat cu nimic. A ieșit în față doar atunci când soția lui a preluat postul de manager al Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj, după un concurs cu mari suspiciuni. Presa centrală scrie că dosarul soției chiar a fost respins de Ministerul Sănătății, însă deputatul a făcut tot ce a putut ca soția să preia postul pe care el îl deținea înainte de a ajunge deputat.

Comentarii

Vasile Danciu

14.09.2018 19:54

Un porc nenorocit !

ion

15.09.2018 09:36

i-o dat o pita lui farcas cand o fost dat afara din presa

cetatean

15.09.2018 09:46

deci ca sa nu fim rautaciosi si sa fim obiectivi 1000 de lei nu este o chirie mare pentru un spatiu care poate fi numit spatiu comercial in Jibou. Il atacati pe Como dar a facut multe pentru jiboani si pentru Salajeni si din postura de sef de la ambulanta (porti noi la ambulatoriu jibou, cehu, zalau) si multe multe altele. Altii gen americanu lungu platesc mii de euro pentru sediu in cluj si voi va luati de un om modest Como. Dumnezeu sa va binecuvinteze

Anonim

16.09.2018 10:34

Nosa, sau Pop, cu ce s-au remarcat pt salajeni? Realizarile lor, care au fost, in toti acesti ani? Numa intreb!

ALUPIGUS

28.09.2018 13:26

Neimplicandu-ne ajungem sa fim condusi de asemenea specimene de curve politice care au tinut curul la primire la indiferent care partid a platit si a dat masina pentru deplasari in timpul campaniei electorale, tupeisti nesimtiti, hoti, speculanti, vanzatori de lebenita, varza, petarde, tigari de contrabanda, halva..., etc, care in afara de interesele lor nu au fost si nu sunt interesati de absolut nimic. Sa-i rezolve directoarea de la ambulanta o operatie rapida prin care sa-si scoata doua coaste sa-si poata suge p- - - singur. Sa-i ia mama dracului si pe aia care au inventat redistribuirea !!!

Adauga comentariu