ANCHETĂ: Cum au făcut un deputat de la PNL și unul de la PSD blat politic pentru a frauda votul membrilor afiliați ai Asociației de Fotbal Sălaj

De peste trei ani, din 2015, de la alegerile pentru șefia Asociației Județene de Fotbal Sălaj, iubitorii sportului regese tot întreabă: au fost sau nu fraudate alegerile pentru funcația de președinte? 

Toate indiciile obținute de echipa Ziarul de Sălaj duc spre o singură concluzie - alegerile au fost fraudate, chiar și indirect, dar fraudate. Cei mai importanți dirijori ai orchestrei care au avut grijă să fie ales cine trebuie au fost chiar președintele PNL Sălaj - pe acea vreme PDL - deputatul Lucian Bode; președintele executiv al PSD Sălaj, Iuliu Nosa, dar și fratele europarlamentarului Daniel Buda - Ioan Buda, primar al comunei Românași. 

Suspiciuni de fraudare a alegerilor au existat încă din momentul în care s-a aflat rezultatul votului. Daniel Sabou, actualul președinte al AJF Sălaj a câștigat alegerile cu 26 de voturi, în timp ce singurul arbitru FIFA din Sălaj - Ioan Onicaș - a strâns doar 19 voturi. La câteva zile după aflarea rezultatului, cele mai importante cluburi din Sălaj au depus la Judecătoria Zalău o contestație. Cluburile Luceafărul Bălan, Rapid Jibou și Barcău Nușfalău au contestat rezultatul alegerilor având suspicinuni de fraudă. Rezultatul alegerilor a fost valdiat pe 20 aprilie 2015 de către un judecător de la Judecătoria Zalău. 

Și totuși, cum s-au fraduat alegerile? SIMPLU. O strategie bine pusă la punct de cei doi deputați și de candidatul susținut de aceștia a făcut ca Ioan Onicaș să piardă PATRU voturi. Înainte de alegeri, Ioan Onicaș era sigur că va obține cel puțin 23 de voturi de la delegații echipelor de fotbal din Sălaj. Pentru a nu vota cu Onicaș, la ORDINUL CLAR al celor doi președinți de partid, la vot nu s-au mai prezentat delegații echipelor, aceștia fiind înlocuiți cu primarii. Cei doi deputați i-au pus pe primari să meargă să voteze, pentru a fi siguri că Sabou va fi noul președinte. 

Echipele de fotbal Largiana Românași, Benfica Ileanda și Olimpia Rus trebuiau să fie reprezentate la alegeri de către delegații echipelor. Nu s-a mai întâmplat asta, iar la alegeri au participat primarii - Ioan Buda (PDL - Românași), Petre Satmari (PNL - Ileanda) și Alexandru Pintea (PSD - Rus).

Mai mult decât atât, unii delegați, de exemplu cei din Bobota și Chieșd au recunoscut după alegeri că au vrut să voteze cu Ioan Onicaș, însă au fost pur și simplu obligați de primari să voteze cu Daniel Sabou, pentru că așa au primti ordin de la partid. 

Primarul din Românași, habarnist în ceea ce privește fotbalul, a fost chiar membru în comisia de validare a alegerilor, deși la întrebările reporterilor de la singurul ziar de sport din Sălaj acesta nu a știut să scoată o vorbă despre echipa de fotbal. 

Inclusiv deputatul Iuliu Nosa a recunoscut astăzi, contactat de reporterii Ziarul de Sălaj, că a avut întâlniri secrete pentru a pune la punct rezultatul alegerilor. 

"A fost o discuție pentru președinția Asociației Județene de Fotbal. Eu am zis că având în vedere faptul că îl cunosc, îl susțin și eu pentru această funcție. Atât am discutat cu Bode și Sabou", ne-a declarat Iuliu Nosa. 

De cealaltă parte, Lucian Bode nu recunoaște nimic. El ne-a spus că nu intră în atribuțile lui de deputat ce se întâmplă la AJF Sălaj.

Totuși, Lucian Bode a fost prezent atât săptămâna trecută, cât și în această săptămână la masă cu Daniel Sabou. Mai mult, cei doi merg împreună și la chefuri, dar joacă și fotbal împreună. 

 

Bode în cămașă cu spatele, alături de Ioan Barou, primarul condamant din Bocșa și Daniel Sabou

Lucian Bode nu doar că are treabă cu fotbalul, însă stă la aceași masă cu Ioan Barou, fost primar PNL al comunei Bocșa, actual vicepreședinte al AJF Sălaj. Ioan Barou, amicul de pahar al lui Bode este conamnat definitiv pentru fapte de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție. 

În echipa lui Sabou se mai află și Dan Lucaciu, director tehnic al AJF, suspendat anul acesta de către colegii din comisia de disciplină a AJF pentru că a provocat scandal la un meci de fotbal. 

Comentarii

pop ghita

25.08.2018 01:47

Rusine sa le fie !!!

Adauga comentariu