ANCHETĂ. Celebrul doctor șpăgar Secureanu este acuzat că și-a bătut joc de un pacient din Jibou aflat între viață și moarte

O femeie din Jibou îl acuză pe doctorul Florin Adrian Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din București, de rele practici. Aceasta susține, cu documente transmise EXCLUSIV redacției Ziarul de Sălaj, că doctorul Secureanu a trimis acasă un bolnav în stare gravă, care se afla la doar 48 de ore de moarte. 

Totul s-a întâmplat pe 14 noiembrie, în jurul orei 16, după cum povestește femeia într-o postare pe facebook care a ajuns virală în zona Jiboului, unde profesează acum doctorul Secureanu.

Femeia susține că soțului ei - Vasile Ionuț Mihuț - i s-a făcut rău pe stradă, astfel că a sunat la ambulanță. Echipajul de pe autospecială l-a transportat pe pacient la Spitalul Orășenesc Jibou, unde pacientul a ajuns pe mâinile doctorului Secureanu. Femeia mărturisește că soțul ei avea dureri puternice la stomac și transpira puternic. Soția pacientului spune că doctorul Secureanu nu s-a ocupat așa cum ar fi trebuit, acesta administrându-i pacientului doar un calmant pe bază de pefuzie, iar apoi l-a trimis acasă cu o "hârtiuță" pe care scria că trebuie să ia pansament gastric.

Pacientul a fost dus acasă de soția acestuia, însă în loc ca starea lui de sănătate să devină mai stabilă, el se simțea tot mai rău, astfel că au decis să meargă la Spitalul din Zalău. Transportul între cele două orașe a fost făcut cu mașina personală. Ajuns pe mâna altui doctor, acesta a constatat că pacientul are o perforație gastrică iar dacă nu se intervenea, în maxim 48 de ore, boala îi putea fi fatală pacientului. 

Femeia susține că va depune o plângere împotriva doctorului Secureanu, pentru că își dorește să se faă dreptate.

"A lăsat acasă pacientul cu stomacul perforat fără să-l trimită de urgență la Zalău cu o ambulanță. În UPU Zalău a fost preluat imediat și operat pe loc. Acum este mult mai bine", susține Mihuț, soția pacientului. 

Cine este doctorul Florin Adrian Secureanu

Judecat pentru delapidare și luare de mită, cu un prejudiciu de 9 milioane de lei (2 milioane de euro), medicul Florin Secureanu, inculpat în dosarul Malaxa, a ajuns la Spitalul Orășenesc Jibou. 

Florin Secureanu a ajuns la Jibou la 1 iulie anul acesta, după ce a promovat un examen scos la concurs pe 15 martie. Concursul a fost organizat la Cluj-Napoca, la Clinica de Recuperare, iar Secureanu a fost candidat unic pe postul de doctor balneolog la Spitalul Orășenesc Jibou, obținând peste 120 de puncte cât avea nevoie pentru a promova examenul.Dosarul lui Florin Secureanu a pornit de la investigațiile jurnaliștilor de la Gazeta Sportului, în special ale lui Cătălin Tolontan. Între timp a ieșit și Direcția Națională Anticorupție public cu două comunicate de presă despre dosarul lui Secureanu. 

Pe 9 decembrie 2016, DNA ieșea public și susține că Florin Secureanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită și delapidare, ambele în formă continuată. Acesta a fost prezentat atunci Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Pe 15 mai 2017, DNA iese iar public cu un comunicat despre Secureanu. De această dată mult mai exact. DNA anunță că Secureanu a fost trimis în judecată pentru delapidare, 5 fapte din care una cu consecințe deosebit de grave și luare de mită. 

Procurorii DNA susțin că după numirea în funcția de manager la Spitalul Malaxa, respectiv din anul 2009 și până la data demiterii acestuia din funcție (29 noiembrie 2016), inculpatul Secureanu Florin-Adrian a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei. Modalitățile concrete prin care inculpatul Secureanu Florin Adrian a acționat în scopul sus-menționat au fost diverse. 

Procurorii susțin că Secureanu și-a însușit sume de bani chiar și în numerar de la casieria spitalului.

"La inițiativa și sub controlul inculpatului Secureanu Florin Adrian, la nivelul Spitalului Clinic Nicolae Malaxa au fost create și utilizate mai multe circuite comerciale fictive de prestări servicii și livrări de bunuri cu mai multe societăți comerciale.Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituției publice sumele de bani astfel delapidate, inculpatul Secureanu Adrian Florin a beneficiat de ajutorul celorlalți inculpați, angajați ai spitalului care au avut rol determinant în întocmirea în fals a documentelor de evidență contabilă care să justifice banii scoși fără drept din patrimoniul spitalului (operațiuni care nu aveau la bază relații comerciale reale)", spun procurorii DNA. 

DOCUMENTARE: Eduard Farcaș & Cristian Bîrjac

Adauga comentariu