Amenzi de 140.000 de lei, aplicate de forțele de ordine pentru nerespectarea măsurilor ANTI COVID-19

Peste 2600 de persoane au fost verificate de structurile Ministerului Afacerilor Interne cu privire la respectarea măsurilor pe perioada stării de alertă. Peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate.

În ultimele 72 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, structurile cu atribuţii în domeniu au legitimat 2636 persoane, fiind verificate 330 mjloace de transport persoane și 269 societăți comerciale.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 234 sancţiuni contravenţionale, dintre care 224 pentru nepurtarea măștii de protecție, şapte pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea şi trei au fost aplicate operatorilor economici pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscurilor conform Legii 55/2020.

Alte 47 de sancţiuni au fost aplicate de jandarmii sălăjeni, dintre care 40 pentru nepurtarea măștii de protecție, cinci pentru lipsa declaraţiei şi două operatorilor economici.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au aplicat și polițiștii locali 54 sancțiuni contravenționale.

Pe lângă acțiunile desfășurate pentru prevenirea răspândirii noului virus, polițiștii au mai desfășurat 24 acțiuni punctuale, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 155 sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 140.000 lei.

 

foto - stirileprotv.ro

Adauga comentariu