Amenzi de 101000 lei, aplicate de forțele de ordine pentru nerespectarea măsurilor ANTI COVID-19

Peste 200 de efective din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost verificate 3246 de persoane.

În ultimele 24 de ore, polițiștii din Sălaj, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali au desfășurat acțiuni pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii noului virus.

Pe parcursul acțiunilor, polițiștii au identificat 157 de persoane care nu au respectat interdicțiile impuse, 121 dintre acestea au fost sancţionate pentru că nu purtau masca de protecţie, iar 36 au fost sancționate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie.

Alte 19 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de jandarmii sălăjeni, opt dintre acestea au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie şi 11 pentru lipsa declaraţiei.
Și polițiștii locali au în ultimele 24 de ore 17 sancțiuni, opt pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi nouă sancţiuni pentru lipsa declarației. 

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost legitimate 3246 persoane, fiind verificate şi 408 mijloace de transport persoane, dintre care 108 au fost mijloace de transport în comun.

De asemenea, forţele de ordine au verificat şi 117 de societăţi comerciale, dintre care 83 au fost restaurante/terase/alte medii de interes, fără a fi constatate nereguli.
Totodată, pe raza judeţului, pe lângă aceste acţiuni au fost desfăşurate şi 17 acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 155 de sancţiuni contravenţionale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 101000 lei.

”În cadrul acţiunilor au fost angrenaţi 107 poliţişti, 87 jandarmi şi 30 poliţişti locali.
Sănătatea și siguranța întregii comunități sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că vor fi desfășurate și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea noului virus și pentru a proteja cetăţenii. Ne dorim ca toţi cetăţenii să respecte efortul comun depus până în acest moment şi deciziile autorităților pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus, iar astfel să fim nevoiţi în cât mai puţine situaţii să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării prevederilor legale”, a transmis Prefectura Sălaj.

Adauga comentariu