Amendă pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă

Ieri diminetă, în jurul orei 09.10 s-a petrecut un accident rutier, pe Drumul Judeţean 108D, pe sectorul de drum Baia Mare-Cehu Silvaniei, din cauza drumului acoperit cu polei. Responsabilul care se ocupă cu intreținerea drumului a fost amendat cu 4.350 de lei. 

În acest context, la data de 19 ianuarie 2020, ora 09 : 10, pe Drumul Judeţean 108D, pe sectorul de drum Baia Mare-Cehu Silvaniei, un bărbat de 39 de ani, din judeţul Maramureș, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţ.

În urma impactului nu au rezultat victime, doar pagube materiale. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ.

Faţă de responsabilul care avea obligaţiile de întreţinere a drumului public poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă, în valoare de 4350 lei, conform articolului 105, punctul 28, din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Adauga comentariu