Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Zalău va fi dotat cu aparatură medicală performantă. 133 de echipamente medicale în valoare de 11,6 milioane de lei

Cabinetele și laboratoarele din cadrul Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Zalău vor fi dotate cu aparatură medicală performantă, după ce a fost semnat Contractul de Finanțare pentru proiectul "Dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău", depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Prin acest proiect se vor achiziționa 133 de echipamente medicale pentru dotarea cabinetelor de specialitate din cadrul Ambulatoriului și a laboratoarelor care îl deservesc. Valoarea proiectului se ridică la 11.666.837,49 lei.

Consiliul Județean Sălaj continuă astfel demersurile începute în perioada 2015-2016 când a fost realizată investiția de extindere și modernizare a ambulatoriului Spitalului Județean. În urma acestor investiții, Ambulatoriul de specialitate a fost extins în zona curţii interioare a spitalului, prin realizarea unei clădiri piramidale care comunică cu clădirea existentă prin intermediul unor pasarele. Construcția existentă a fost reabilitată integral prin termoizolare exterioară, înlocuirea tâmplăriei, refacerea finisajelor, înlocuirea pardoselii și modernizarea băilor existente. De asemenea, au fost realizate rampe de acces şi amenajate grupuri sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi, au fost amplasate un lift și o platformă liftate pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități. Totodată s-au executat lucrări de redimensionare şi înlocuire a instalaţiilor electrice, sanitare, de încălzire şi de ventilaţie.

Adauga comentariu