Alianța 2020 USR PLUS va trimite primii opt candidați în Parlamentul European. Primul pe listă sălăjeanul Dacian Cioloș

Peste două milioane de români au votat USR PLUS la alegerile europarlamentare de duminică. După aceste rezultate, Alianța 2020 USR PLUS va trimite opt candidați în Parlamentul European care să reprezinte drepturile și interesele românilor în UE. Mandatarii USR-PLUS în Parlamentul European sunt Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș-Nicolae Pîslaru, Clotilde-Marie-Brigitte Armand, Ioan-Dragoș Tudorache, Nicolae-Bogdănel Ștefănuț, Vlad-Marius Botoș și Ramona-Victoria Strugariu. 

„România are dreptul la normalitate și acum e timpul să ne apucăm să reparăm ce au stricat PSD și ALDE și să construim o țară așa cum ne dorim. Am câștigat arătând că suntem profesioniști și organizați. S-a demonstrat falimentul total al actualei guvernări care nu a fost în stare să le ofere românilor un drept fundamental: dreptul de a vota. Vă mulțumesc vouă, tuturor celor care ați votat. România este europeană! Le multumesc tuturor celor care au muncit ca să se asigure că avem un proces electoral corect, functional. Le mulțumesc tuturor românilor pentru acest miracol. Mulțumesc comunității maghiare pentru mobilizare. Multumesc pentru răbdare și pentru perseverență. Mulțumesc pentru că ați dat o șansă României. Ce am obținut împreună în aceste zile este primul pas în construirea unui proiect pentru România. Ne vom pregăti pentru alegerile prezidențiale, dar mai ales pentru a confirma împreună acest rezultat la alegerile locale și apoi pentru un parlament al României reâmprospătat. Vom merge în Parlamentul European pentru a reprezenta drepturile și interesele tuturor cetățenilor României, fără excepție. Noi vrem să construim punți între comunități. Nu dorim să adâncim faliile dintre cetățenii acestei țări. Nu vă temeți și nu lăsați ca teama să trezească sentimente de ostilitate. Vom lucra în Uniunea Europeană pentru proiecte care să asigure dezvoltarea tuturor regiunilor. Avem un drum lung de parcurs împreună, dar suntem plini de speranță. Suntem performerii acestor alegeri în întreaga Europa. Am demonstrat că se poate și că suntem sufletul unei noi construcții care va include întregul continent. Un mare mulțumesc pentru românii din diaspora. Cei pe care actuala guvernare i-a primit cu gaze și cu secții de votare improprii. România nu se uită niciodată. Vă mulțumesc! E prima bătălie. Să ne pregătim pentru cele care urmează. Vin prezidențialele, localele și parlamentarele. Urmează un ciclu excepțional pentru România. Vom putea reconstrui această țară printr-o guvernare onestă și profesionistă. Suntem aici și nu plecăm nicăieri” transmite Dacian Cioloș.

Potrivit simulării pe rezultatele centralizate în proporție de peste 99%, câștigătorul alegerilor europarlamentare este PNL și va trimite zece eurodeputați în Parlamentul European, PSD la fel ca USR-PLUS ar urma să aibă opt mandate, iar PMP, UDMR și Pro România câte două mandate.

Adauga comentariu