Alianța 2020 USR PLUS a câștigat detașat în Sălaj. Peste 90 la sută din voturile exprimate la alegerile europarlamentare au fost în favoarea USR PLUS

Alianța USR PLUS 2020 a depășit detașat la scor la alegerile eroparlamentare nu doar în Sălaj, ci și în cele mai mari și importante orașe ale țării, București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, în condițiile în care Alianța s-a constituit recent, special pentru participarea la alegerile europarlamentare cu liste comune a celor doua partide: USR condus de Dan Barna si PLUS condus de Dacian Cioloș. 

USR PLUS a obținut peste 20 la sută din voturi la nivel național si înca n-au fost numărate integral voturile din diaspora. După numărătoarea paralelă a 99,6 % din voturile exprimate la Alegerile Europarlamentare din 26 mai 2019, Alianța 2020 USR PLUS a obținut cele mai multe voturi în Sălaj. Alianța a câștigă detașat în Zalău, pe prima poziție în 37 din cele 39 de secții de votare organizate în municipiu. Marele perdant al acestor alegeri este PSD care a prins doar locul 4, după UDMR și PNL. 

USR Sălaj: Mulțumim pentru fiecare vot în parte. Sunteți mai faini și mai puternici decât credeți. Împreună putem transforma deznădejdea în speranță și speranța în fapte. Oameni buni, haideți alături de noi să facem România bine!

În așteparea rezultatelor, aseară, președintele PLUS Dacian Cioloș a mulțumit celor peste 9 milioane de români care au ieșit la vot și care au demonstrat că România este o țară europeană. Cetățenii români au dat sens democrației prin votul lor. România a dat exemplu Europei de ceea ce poate să facă o nație atunci când societatea se mobilizează, pentru a arăta politicienilor sensul în care trebuie să meargă țara, a declarat Dacian Cioloș. 

E prima bătălie câștigată de USR PLUS și acesta este doar începutul. Urmează alegerile prezidențiale, locale și parlamentare. Alianța va trebui să se mobilizeze extrem pentru următoarele alegeri care vor fi drastice, pentru că altfel românii SACȚIONEAZĂ.

foto: USR Sălaj

Adauga comentariu