Aladin de la Sălaj, de prin Roma la Bulgari, pe la Sârbi și prin Țigani

La capitolul denumiri de localități, Sălajul poate face parte într-un top trei județe din România cu cele mai ciduate denumiri.
 
În Sălaj Aladin chiar există. Nu se numește chiar Aladin, ci Adalin, un sat din comuna Dragu, situat la graniță cu județul Cluj, ce numără acum 190 de locuitori.
 
Și tot în Sălaj au un loc de cinste și bulgarii, dar și sârbii. Satul Bulgari este în comuna Sălățig și numără puțin peste 243 de locuitori, în timp ce satul Sârbi se află în comuna Sâg și numără 250 de săteni. Ciudat este faptul că denumirea satului este Sârbi, în timp ce în comună trăiesc etnici slovaci și rromi.
 
Și tot în Sălaj se găsește și un sat ce seamănă foarte mult ca denumire cu celebra capitală a Italiei. Satul sălăjean nu este chiar Roma, ci Rona. Face parte din orașul Jibou și este celebru pentru crucea din vârful dealului unde Someșul face o curbă de aproape 180 de grade.
 
Iar cea mai specială denumire a unui sat din Sălaj este... Țigani. Desigur, satul și-a schimbat între timp denumirea devenind Crișeni. Însă, localitatea din apropierea Zalăului a purtat până în timpul comunismului denumirea de Țigani.

Comentarii

Rompez

15.09.2018 12:35

Aladin dar Adalin,Roma dar Rona,vreau si eu sa ma fac ziarist!Se pare ca,bani de leafa exista,paginile sa fie pline!

Adauga comentariu