Agențiile Teritoriale pentru Plăți și Inspecție Socială au preluat plata prestațiilor pentru persoanele cu dizabilități. Peste 13 mii de beneficiari în Sălaj

Agențiile Teritoriale pentru Plăți și Inspecție Socială preiau, din luna ianuarie 2019, plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap. Numărul mediu al beneficiarilor de presații sociale acordate persoanelor cu handicap, pentru care Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj va asigura plata drepturilor începând cu data de 1 ianuarie 2019 este de 13.972 persoane. Suma ce urmează să fie achitată în luna ianuarie 2019 pentru luna decembrie 2018 se ridică la 5.980.597 lei. Plata drepturilor bănești se va realiza în data de 14-15 ale lunii, ne informează Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Sălaj, printr-o adresă scrisă. 

Plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap se va face, începând din ianuarie 2019, direct de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială, printr-o decizie a Guvernului, care are în vedere simplificarea procedurii de plată a beneficiilor sociale destinate persoanelor cu dizabilități.

Din anul 2007 și până în prezent, sumele destinate prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap au fost asigurate din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, sumele regăsindu-se în bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale. Administrarea sumelor s-a realizat prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Agențiile pentru Plăți și Inspecție Socială județene și a municipiului București, iar plata efectivă la beneficiar a fost asigurată prin Direcțiile Generale de Asistență Socială, organizate în subordinea Consiliilor Județene, respectiv a Consiliilor Locale.

Simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap prin efectuarea plății, din ianuarie 2019 de către Agențiile pentru Plăți și Inspecție Socială Județene va asigura un parcurs administrativ și financiar eficient pentru sprijinirea persoanelor cu handicap. 

Adauga comentariu