Administratorul Salvosan, Petru Ciobanca a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au admis în ședința de ieri, acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi inculpatul Petru Ciobanca. Aministratorul Clinici Salvosan Ciobanca a fost acuzat de procurori de delapidare, fapte pe care le-a recunoscut și s-a înțeles cu anchetatorii la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare. Doar că, Tribunalul Sălaj nu a fost de acord cu această înțelegere și a trimis dosarul procurorului în vederea continuării certcetărilor, în data 10 ianuarie 2019. O zi mai târziu, Ciobanca a atacat soluția la Curtea de Apel Cluj, iar magistrații clujeni au admis în ședința de ieri acordul de recunoastere. 

Petru Ciobanca s-a ales cu o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Supravegherea inculpatului va fi efectuată de Serviciul Probaţiune Sălaj. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va respecta măsurile de supraveghere constând în prezentarea la Serviciul Probaţiune Sălaj la termenele care se vor fixa, primirea vizitelor consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea, anunţarea în prealabil a schimbării domiciliului sau a oricărei deplasări pe o durata mai mare de 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţiile şi documentele de natura să permită verificarea mijloacelor de existenţă.

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Petru Ciobanca va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Zalău sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj.

Iată și decizia de ieri a magistraților de la Curtea de Apel CLuj

”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, inculpatul C.V.P. şi persoana vătămată SC ...SRL Zalău împotriva sentinţei penale nr. 3 din data de 10 ianuarie 2019 a Tribunalului Sălaj pe care o desfiinţează în întregime şi, pronunţând o nouă hotărâre: Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosar nr. 587/P/2018 între Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj şi inculpatul C.V.P.şi în consecinţă : Condamnă pe inculpatul C.V.P., pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare prev. de art. 295 alin. 1 Cod penal, rap. la art. 308 Cod penal şi art. 309 Cod penal cu aplic art. 35 alin. 1 Cod penal la pedeapsa de 3 ani închisoare. În temeiul art. 67 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzută la art. 66 lit. a) şi b) Cod penal pe o durată de 1 an care se va executa potrivit art. 68 alin. 1 lit. b Cod penal de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. In baza art. 91 si art. 92 Cod penal dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei principale de 3 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Supravegherea inculpatului va fi efectuată de Serviciul Probaţiune Sălaj. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va respecta măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 alin. 1 lit. a, b, c, d, e Cod penal constând in prezentarea la Serviciul Probaţiune Sălaj la termenele care se vor fixa, primirea vizitelor consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea, anunţarea in prealabil a schimbării domiciliului sau a oricărei deplasări pe o durata mai mare de 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţiile şi documentele de natura să permită verificarea mijloacelor de existenţă. In baza art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal impune inculpatului obligaţia de a urma un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul C.V.P.va presta 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Zalău sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj. Atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării executării pedepsei prevăzute de art. 96 Cod penal, respectiv nerespectarea măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse şi săvârşirea unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. În baza art. 486 alin. 1 Cod procedură penală ia act de trazacţia încheiată între inculpatul C.V.P.şi persoana vătămată SC ...SRL Zalău la data de 8 martie 2019. Obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare la judecata pe fond. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12 martie 2019”, se arată în decizia magistraților clujeni. 

Petru Ciobanca a fost cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, reținându-se în sarcina sa, că în perioada 01.01.2009 - 31.12.2015 inculpatul, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de administrator de fapt şi gestionar al societăţii, a ridicat suma de 2.929.551,17 lei din contul şi casieria societăţii, pe care ulterior nu a justificat-o şi a folosit-o pentru nevoile personale şi ale personalului societăţii, însă fără a fi întocmite şi a exista documente justificative, producând un prejudiciu în patrimoniul societăţii.

Adauga comentariu