Acțiune amplă a forțelor de ordine pentru prevenirea răspândirii noului CORONAVIRUS. Peste 140 de societăți comerciale și aproape 2500 de persoane verificate în 24 de ore

Polițiști, jandarmi și polițiști locali continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Peste 140 de societăți comerciale au fost verificate. 

La data de 19 noiembrie a.c., echipele de control au  verificat cu privire la respectarea măsurilor impuse 2498 de persoane, 440 mijloace de transport persoane, dintre care 113 au fost mijloace de transport public în comun. 

De asemenea au fost verificate și 142 societăți comerciale, dintre care 103 au fost restaurante/terase/alte medii de interes.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 192 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 161 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 31 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. 
Alte 14 sancțiuni au fost aplicate de jandarmii salajeni, dintre care nouă pentru nepurtarea măștii de protecție, iar cinci au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Alături de polițiști și jandarmi, în acțiuni au fost angrenați și polițiști locali. Aceștia din urmă au aplicat 12 sancțiuni contraventionale, dintre care șase pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și șase pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.  

Totodată, au fost desfășurate și 20 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 165 sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de forțele de ordine se ridică la suma de 59685 lei.

În activități au fost angrenați  110 polițiști, 92 jandarmi și 29 polițiști locali.

Adauga comentariu