7 motive pentru care Ionel Ciunt și echipa PSD defilează anul viitor pe lângă USR, PNL, #rezist și câștigă LEJER alegerile

Ionel Ciunt va câștiga detașat alegerile locale din 2020 alături de echipa PSD Zalău după cum arată toate calculele politice din ultimul timp și dacă acesta nu face o gafă imensă, ceea ce este puțin probabil. 

1. Propunerea USR de candidat, Gabriela Carmen Olar este acuzată că îi ceartă pe cei care nu votează partidul. Ceilalți lideri ai USR și PLUS sunt prea aroganți, trăiesc într-o bulă doar a lor, iar când scot capul afară încep să plângă exact ca duminică seara când au făcut un duș rece, trezindu-se cu un scor rușions pentru Dan Barna. 

2. PNL nici nu vrea, nici nu are cu cine, nici nu poate. Liberalii mizează pe Vasile Bulgărean, însă nimic nu e sigur. La ei nu e sigur nici dacă sunt la guvernare din câte declară cei din tabăra liberalilor sălăjeni. Se îmbată cu apă rece la prezidențiale, așa cum au mai făcut ei de-a lungul timpului. Iar cât timp Radu Căpîlnașiu e printre ei slabe șanse să mai câștige ceva. Și încă un lucru legat de PNL. Liberalii au cam dispărut, pe partid punând mâna în Sălaj cei din PDL, de la Lucian Bode la Marcel Zaharia, la Claudiu Bîrsan și mulți alții. Iar de gașca PDL știm cum a scăpat românul liberal, în alianță cu PSD în USL.

3. #rezist e activ doar pe facebook, cum s-a văzut și la alegerile de duminică, iar în loc de vot preferă o aripioară de la KFC din noul mall.

4. Și dacă tot am zis de mall, un alt motiv ar fi că Zalăul s-a dezvoltat în patru ani de mandat a lui Ciunt cât în 12 ai PNL. De la atragerea de investitori străini, până la modernizare de cartiere, străzi și un alt aspect al orașului. 

5. Ionel Ciunt are o echipă puternică în spate formată din PROFESIONIȘTI, printre care medici, economiști, oameni de afaceri și mulți mulți oameni din alte domenii de activitat. Adică fix ceea ce lipsește la PNL și USR. Sigur, sunt și câteva minusuri pe acolo, să nu uităm cât am criticat câțiva PSD-iști din echipa aceasta. Dar per ansamblu, PSD Zalău funcționează ca o echipă, nu prin oameni care se remarcă singuri. 

6. Ciunt e om din popor, fără a fi cu nasul pe sus, care a începtut campania din iunne 2016 când a fost ales de primar. Vorbește cu toată lumea, rezolvă problemele care pot fi rezolvate și cel mai important, începe să câștige electorat masiv din rândul tinerilor. 

7. Desigur că și Ionel Ciunt are multe provbleme și bile negre, însă încearcă să fie aplecat spre problemele zălăuanului de rând. Face lucrurile cu capul pe umeri și încearcă să facă din zălăuani prietenii lui, nu doar mase de oameni pe care să-i scoată la vot așa cum credea fostul edil că se practică politica. 

 

Adauga comentariu