52 de pacienți cu arsuri, spitalizați anul acesta la Spitalul Județean de Urgență Zalău

Spitalul Județean de Urgență Sălaj a răspuns solicitărilor redacției noastre, referitoare la situația pacienților cu arsuri, care ajung pe mâna medicilor sălăjeni. Potrivit informării, în perioada 1 ianuarie 2018 - 21 noiembrie 2018, la Spitalul Județean de Urgență Zalău au fost spitalizați în cadrul compartimentului de arși, 52 de pacienti. În cursul anului 2017 au fost spitalizate după ce au suferit arsuri 46 de persoane, iar în 2016 numărul acestora a fost de 52 de pacienti.

Anual, aproximativ 5 pacienți au fost transferați din cadrul Compartimentul de Arși al Spitalului Județean de Urgență Zalău, către Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică, Reparatorie si Arși București.

În baza protocolului privind transferul pacientului critic, la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie, Plastică, Reparatorie si Arși București sunt transferați pacienții cu arsuri de gradul III pe mai mult de 15 la suta suprafață corporală, arsuri de gradul AII si BII (pacienți sub 50 de ani cu arsuri pe mai mult de 30 la sută suprafața corporală), arsuri de gradul AII si BII (pacienții peste 50 de ani cu arsuri pe mai mult de 20 la sută din corp), dar și pacienții cu arsuri chimice, electice si ale căilor respiratorii indiferent de procentul de extinderea arsurii, ne informează Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Adauga comentariu