29 de voluntari au absolvit cursul de pregătire în acordarea primului ajutor de bază din cadrul programului ”Voluntar din Pasiune”. ISU Sălaj anunță că recrutările continuă

Prima serie de pregătire din anul 2019, din cadrul Programului ”Voluntar din Pasiune” a absolvit cursul de pregătire în acordarea primului ajutor de bază, structurat în module, teoretice și practice. Cei 29 de voluntari au demonstrat că sunt un grup foarte bine pregătit şi unit, fiind un real câștig pentru comunitate, dar și pentru ISU Sălaj. Voluntarii din anul 2019 au împărtăşit cele învăţate cu toţi cei care au păşit pragul caravanei "Fii pregătit!" care s-a aflat la finele săptămânii trecute în Şimleu Silvaniei şi Jibou. Caravana SMURD constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se organizează cursuri de instruire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare ce permit instruirea eficientă a cursanților în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor. 

2019 este al patrulea an în care Caravana “Fii pregătit!” a pornit la drum pentru cursuri de instruire a populației. În trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 47.000 de kilometri și a ajuns în 134 de localități. Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență. 

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD cu sprijinul Fundației Vodafone România. Prin activităţile de voluntariat se creează premisele pregătirii societăţii civile să facă faţă cu succes situaţiilor de urgenţă. Pentru cei care vor să se înscrie în Programul ”Voluntar din Pasiune”, ISU Sălaj anunță că recrutărilor continuă. Informațiile necesare se găsesc pe pagina de internet link: http://isusalaj.ro/voluntariat/ sau la numărul de telefon 0744.420.488, maior Mureşan Cristian.

foto: ISU Sălaj

Adauga comentariu