15 unități de învățământ vor fi dezinfectate pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Timp de două zile, Primăria Zalău va dezinfecta scolile și liceele unde se vor pregăti examenele naționale. În acest context, în vederea asigurării măsurilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul Coronavirus, la unitățile de învățământ unde sunt programate cursuri pentru pregătire și examene au fost luate mai multe măsuri. 

Astăzi a fost demarată acțiunea de dezinfecție, urmând să fie finalizată în cursul zilei de mâine. Sunt cuprinse 15 unități de învățământ la care va fi efectuată dezinfecția sălilor de clasă, holurilor, spațiilor sanitare, sălilor profesorale și spațiilor comune. Alte două noi acțiuni similare vor fi efectuate înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Tot astăzi au fost distribuite unităților de învățământ și soluțiile dezinfectante.

De asemenea, au fost alocate din bugetul local fonduri în vederea achiziției de aparate pentru termoscanare.

În ceea ce privește măștile de protecție, acestea sunt asigurate de către Ministerul Educației Naționale, însă, în cazul în care situația o va impune, Primăria Municipiului Zalău poate pune la dispoziția Inspectoratului Școlar Județean un stoc pentru 2-3 zile.
 

Adauga comentariu