15 motive pentru care PSD câștigă "la pas" alegerile locale din Zalău

Prin acest articol arătăm o realitate din oraș. Degeaba se tot laudă unii și alții pe Facebook, nu Facebook merge la vot, ci cetățenii. Ziarul de Sălaj vă prezintă 15 motive clare și obiective care demonstrează că PSD câștigă detașat alegerile locale din Zalău. 

Să amintim doar că la ultimele alegeri, PSD a zdrobit PNL în Zalău. PSD a reușit să strângă 42,43 la sută din voturi, în timp ce PNL se bătea cu capul de toți pereții când a văzut că a strâns în Zalău doar 24,84 la sută din voturi.

1. PNL Zalău nu are candidat. O recunoaște și Lucian Bode, președintele filialei Sălaj a liberalilor. În presă s-au vehiculat din interiorul partidului mai multe variante de candidați, printre care Vasile Bulăgrean sau Dana Crișan, însă cei doi nu au notorietatea necesară pentru a bate colosul PSD, după cum o recunoaște și Bode.

2. PNL Zalău este disperat. Lucian Bode crede că doar o alianță alături de USR, PMP, RO 100 și PNȚCD ar putea să bată PSD-ul.

3. Ionel Ciunt, primarul PSD din Zalău, are peste 30 la sută intenție de vot în toate sondajele, inclusiv în cele ale PNL.

4. USR Zalău e măcinat de scandaluri interne. Liderii partidului se ceartă între ei pentru că în spațiul public a apărut o variantă de candidat, care nu este pe placul tuturor membrilor din filiala municipală.

5. RO 100 și strada au maxim o mie de persoane, din care la vot merg mai puțin de 500.

6. Zălăuanii nu merg la vot. La ultimul scrutin prezența la vot a fost de doar 37,82 la sută.

7. După 3 mandate în care Radu Căpîlnașiu, fostul primar PNL, nu a fost în stare nici măcar să reabiliteze singurul bulevard din județ, administrația PSD a reușit să înceapă munca la bulevard. Dacă investițiile din timpul liberalilor nu se văd, PSD-iștii au reușit să lucreze la capitolul imagine a orașului.

8. PSD Zalău are o echipă cu foarte multe persoane de notorietate publică printre care se numără medici cunoscuți, profesori și antreprenori.

9. Zălăuanii sunt tari doar pe Facebook, iar la vot merg și cetățenii care nu își pierd timpul pe Facebook.

10. PSD este foarte bine organizat, de la structuri pe scări de bloc până la organizații pe cartiere. 

11. În oraș se va deschide VIVO Mall, care se anunță o mare lovitură de imagine pe care o dă administrația PSD.

12. Marele fotbalist Gică Popescu, căpitan al Barcelonei, este o altă lovitură de imagine dată de Ionel Ciunt, cu atât mai mult cu cât fotbalistul are doar cuvinte de laudă la adresa Primăriei.

13. Primarul Ionel Ciunt vrea să renunțe la o mare parte din bugetari și să elimine birocrația din Primărie. 

14. Lucrurile în oraș chiar se mișcă. S-au reabilitat numeroase străzi, începe reabilitarea Cinematografului Scala, se deschide un nou magazin Kaufland.

15. Viceprimarul Teodor Bălăjel este foarte activ și prezent non-stop în comunitate, spre deosebire de foștii liberali pe care îi vedeai prin oraș doar în campania electorală. 

Sigur, are și PSD Zalău gafele lui. Să nu-l uităm pe senatorul Gheorghe Pop, care le cerea jandarmilor să fie mai violenți cu cetățenii, dar un tablou complet al situației demonstrează că social-democrații vor defila peste doi ani la alegeri.   

Adauga comentariu