12 cazuri de gripă înregistrate în Sălaj. Numărul îmbolnăvirilor crește alarmant

Cazurile de gripă sunt în creștere în Sălaj. Directorul DSP, Ligia Marincaș a declarat că în perioada 28-31 ianuarie 2019 au fost înregistrate 12 cazuri de gripă. Toate cazurile sunt spitalizate. Sălajul a înregistrat și un deces provocat de gripă, un sălăjean în vârstă de 57 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, care a murit în 29 ianuarie. 

Gripa este o infecţie respiratorie contagioasă. Manifestările sunt asemănătoare cu cele cauzate de răceală, dar în cazul gripei sunt mai severe şi durează mai mult timp. Atat raceala, cat si gripa se transmit pe calea aerului, prin tuse si stranut, precum si prin contactul cu suprafetele contaminate. Raceala si gripa au simptome relativ asemanatoare, dar gripa se manifesta mai sever.

Gripa este mult mai periculoasa decat raceala, necesita o abordare diferita si o monitorizare mai atenta. Simptomele gripei sunt febra brusca între 38 si 40 grade Celsius, dureri musculare, transpiratie abundenta, frisoane, senzatie de epuizare si tuse seacă. Simptomele gripei apar dupa aproximativ trei zile de la infectare si dispar, in general, intr-o saptamana, desi senzatia de oboseala poate dura mai mult timp. Medicii recomandă izolarea în caz de îmbolăvire, evitarea aglomerațiilor și impun măsuri speciale precum vaccinarea antigripală și o igienă corespunzătoare. 

Institutul Național de Sănătate Publică România a confirmat astăzi al 64-lea deces din cauza gripei, la un barbat din Prahova nevaccinat antigripal.  

 

sursa foto. medicover

Adauga comentariu