10 lucruri inedite despre 2020 în Sălaj: un europarlamentar vrea să mute Parlamentul European în județ, iar Tibi Marc se reapucă de construit aeroportul

După declarațiile primarului din Chieșd care a susținut că nu ar aduce nimic din Bruxelles în Zalău, mai mulți lideri politici sălăjeni au luat atitdine. Vă prezentăm 10 din cele mai importante aspecte ale anului 2020 în Sălaj.

Înainte însă lăsăm aici declarația domnului primar: "Nu am văzut nimic pozitiv la Bruxelles. Drumurile din oraş sunt la fel ca la noi. Nu am văzut nimic la ei ce aş putea aduce aici, absolut nimic. La noi, în restaurant e lux, acolo e bodegă. Am fost şi la Târgul de Crăciun de la Bruxelles şi nu este nicio deosebire între Târgul de acolo şi cel din Zalău, aşa sărăcăcios cum este al nostru", a spus primarul pentru Sportul Sălăjean.

Așadar.

1. Văzând câte idei au prmarii sălăjeni pe care îi duce la Bruxelles, europarlamentarul Cristian Terheș propune mutarea Parlamentului European în Sălaj

2. Tiberiu Marc a și scos la licitație proiectul tehnic pentru construirea aeroportului promis în urmă cu mulți ani. Liderul PSD nu vrea ca europalemantarii să aterizeze la Cluj și banii lor să rămână acolo. 

3. Auzind de proiectele Sălajului, Emil Boc donează metroul din Cluj. Datorită primarului clujean, Zalăul va avea metrou ce va circual pe magistralele Dealul Ortelecului - strada Morii și Dumbrava 2 - strada Crasnei

4. Stadionul din Dealul Morii, promis că se va construi la standarde UEFA, va găzdui în 2021 finala Ligii Campionilor 

5. Cele mai cunoscute restaurante din Zalău  își vor deschide franciză în Bruxelles, să vadă și ăia ce înseamnă luxul

6. În premieră aflăm că drumurile din Sălaj nu au gropi. Am fost mințiți timp de 30 de ani. Defapt, străzile sunt construite pe sol lunar, iar o directivă europeană ne obligă să le conservăm în această stare

7. După ce comercianții de la Târgul de Crăciun au avut profit de sute de mii de euro, organizatorii Untold se gândesc la modul cel mai serios ca anul viitor festivalul să se țină în parcarea de la mallul din Zalău. 

8. Pe Dealul Chieșdului nu se vor mai organiza zilele comunei. Belgienii sunt dispuși să vină aici cu Festivalul Internațional de Film care până mai ieri se ținea în Bruxelles. Mai mult, cei de la Hollywood mută studiourile de film în Sighetu SIlvaniei. Brad Pitt și Arnold Schwarzenegger vor primi câte un super apartament în blocu din centrul Chieșdului. 

9. Francezii se gândesc să nu mai dea startul Turului Franței din Belgia. Competiția ciclistă ar putea începe de pe drumul care leagă Chieșdul de județul Satu Mare, prima etapă a turului ciclist să fie una așadar pe sol lunar. 

10. Primarul din Chieșd va fi invitat special la toate sedințele Parlamentului European, să-i învețe pe occidentali cum să acceseze fonduri de la România pentru dezvoltarea întregului continent. Până și Putin se gândește să renunțe la conducerea Rusiei și să intre în Uniunea Europeană văzând succesul cu care România progresează. 

 

Adauga comentariu