Zece cetățeni ai Republicii Moldova, prinși fără drept de muncă în Sălaj. Muncitorii au fost trimiși peste Prut de Poliție și nu mai au dreptul să vină pe pământ românesc

Pe 13 noiembrie, în cadrul acţiunii, polițiștii au depistat  zece bărbați, cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, care desfășurau activități lucrative fără aviz de muncă pe un șantier din Sălaj.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal pe teritoriul României, în baza pașapoartelor și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări, au emis pe numele acestora decizii de returnare sub escortă şi a fost instituită interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de 6 luni, conform prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România, republicată.

De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, se vor dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privin

Adauga comentariu